5

jul

Uitgelicht Fitnesstrends After Summer

Passiescore:

Sport en voeding in de zomer: vijf tips

Door Tamara Schellekens

Elke zomer hoop je op een goede zomer en dit jaar mogen we niet klagen. In de zomer wil je ook gewoon fit blijven. Tijdens de zomervakantie wil je heerlijk genieten, maar na de vakantie is het ook belangrijk om lekker in je vel te zitten? Hoe zorg je ervoor dat jouw voeding op orde blijft tijdens de warme zomerdagen? En wat kun je doen om jouw sportprestaties optimaal te houden? Check hieronder onze tips voor een fitte zomer!

1. Kies een goed moment om te gaan sporten

Voor iedereen is een ander moment op de dag fijn om te gaan sporten. Het is in de zomer goed om te kijken naar de temperatuur en niet op het heetste moment van de dag te gaan. De combinatie van sporten op een te warm tijdstip kan hittekrampen, warmtestuwing en hitteberoerte veroorzaken. Je hart en bloedvaten kunnen hierdoor van slag raken. Bij hete temperaturen is het verstandiger om ‘s ochtends vroeg of later op de avond als de zon niet meer brandt te gaan sporten.

2. Drink voldoende!

Het is een open deur en dit geldt altijd. Water is gezond en voldoende drinken belangrijk. Maar in de zomer zweet je meer en is het belangrijk om je vochtbalans op orde te houden. Het Voedingscentrum adviseert 1,5 tot 2 liter water per dag en zelfs bij extreem warme dagen is het goed om bijna 2 liter water te drinken. Te veel water drinken is ook niet goed. Nieren kunnen 0,7 tot 1 liter vocht per uur verwerken! Alcohol heeft een vochtafdrijvend effect en is minder goed voor je. Frisdrank bevat erg veel calorieën, dus water is nog steeds het beste! En soms is het verstandig om een extra maaltijdshakes met extra eiwitten te nemen zodat je je balans beter herstelt. Shakeplus.nl heeft een breed assortiment met shakes om fit te blijven en af te vallen op gezonde wijze.

Schermafbeelding 2015-01-03 om 16.56.33

3. Bescherm je in de zon 

Een fitte zomer regel je niet alleen met een goed eetpatroon. Voldoende beweging is belangrijk. In de zomer vind ik het heerlijk om de fiets te pakken en veel te wandelen. Heb ik mijn 10.000 stappen nog niet gehaald? Dan loop ik extra naar de supermarkt om de stappen wel te halen. Insmeren is belangrijk en doe dit het liefste om de twee uur.

4. Draag luchtige kleding

Als je sport, is het fijn om lichte kleding te dragen. Zwart absorbeert de zon waardoor je het sneller warm krijgt en het minder lang volhoudt. Het is fijner als je een ventilerend shirtje draagt en een korte(re) broej. Zo kan je lichaam de hitte beter kwijt en kun jij betere prestaties behalen. En ook hiervoor geldt: smeer je schouders en bovenrug goed in!

Uitgelicht BBB

5. Let op met fruitsapjes

Sinds een paar weken ga ik regelmatig naar de diëtist en één van de eerste dingen die ze tegen me zei, was dat ik minder verse vruchtensapjes moest drinken. Het drinken van een vruchtensapje is erg lekker, maar er zit in zo’n fruitsapje vaak meer suiker dan je denkt. Fruit bevat van nature fructose en door het sap te persen en het sap bij elkaar te doen, krijg je fructose van meerdere stukken fruit in een en hetzelfde glas. Nu pers ik nog maar maximaal twee keer per week verse jus d’orange te persen. Nu maak ik mijn groene smoothies gewoon met water in plaats van versgeperst sap.

Hoe kom jij sportend de zomer door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.