7

jul

Hardlopen-moederdag
In Sport \ Sporten

Passiescore:

Vijf tips voor sporten in de zomer

Door Tamara Schellekens

Met het zonnetje is het optimaal van het leven genieten, mar tegelijkertijd een gezonde en fitte levensstijl erop nahouden. Maar hoe doe je dat? In dit artikel deel ik vijf tips die het gemakkelijker maken om lekker te sporten, ook als het warmer weer is. 

1. Draag luchtige kleding

Met de warmte is het belangrijk dat je lichaam goed kan ventileren. Een korte broek, een sport-bh, een luchtig t-shirtje maakt het vaak al beter om vol te houden. Door de ventilatie kan je beter zweten en het zweten zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Overdag is het prettig om lichte kleding aan te doen die de warmte van het zon reflecteert. Ik merk het zelf als als ik witte jurkjes draag. Vergeet je niet in te smeren met een beetje zonnebrand.

2. Drink genoeg

Genoeg drinken is belangrijk, maar zeker in de zomer. Je lichaam verliest veel vocht omdat je zweet. Als je naar de sportschool gaat om meer te trainen, drink dan extra om de twee oefeningen. Zelf probeer ik een liter kan water op tafel te zetten na het sporten. Bij een langdurige training kun je ook ijs in je flesje doen zodat het langer koel blijft.

Woman Swimming

3. Vergeet niet te eten

Het klinkt misschien als een open deur, maar juist door het warme weer ben je geneigd om minder te eten. Het is belangrijk om een goede voedingsbodem te hebben. Je moet namelijk wel brandstof hebben om te sporten. Teveel eten voor de training is niet goed, dus houd rekening met wanneer je eet.

4. Sport buiten

Als je wilt sporten, is buiten net zo fijn als in de sportschool. Het biedt meer variatie, de tijd gaat sneller omdat je afgeleid bent door de wisselende omgeving en je lichaam spant meer in door de wind.

5. Kies het juiste tijdstip

Het is minder handig om in de brandende zon te gaan sporten. Als je mee gaat doen aan een wedstrijd kies dan het tijdstip van deze wedstrijd. Zo went je lichaam alvast aan de weersomstandigheden van dat tijdstip van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.