13

apr

sportschool
In Sport \ Work-out

Passiescore:

De 10 grootste sportschoolergernissen

Door Redactie

Wat is het soms zwaar om jezelf na een lange werkdag toch nog naar de sportschool te slepen. Hoewel het achteraf veel voldoening geeft als je toch lekker hebt gesport, kunnen wij genoeg redenen bedenken waarom mensen hun sportschoolabonnement stof laten verzamelen. Dit zijn de grootste ergernissen in de sportschool op een rijtje!

– Die vreselijke, giebelende meiden die de sportschool zien als een sociaal uitje. Je mag best gezellig doen, maar houd geen apparaten bezet als je toch niet écht wil sporten.

– En dan die meisjes die met een gezicht vol make-up wat lichte oefeningetjes doen (nadat ze eerst een nieuwe laag mascara hebben aangebracht), terwijl ze ondertussen met iets van afschuw naar jouw rode, bezwete hoofd kijken. Jep, hard werken en mooi zijn gaan nou eenmaal niet samen!

sportschool

– Soms sta je lekker te swingen op de loopband, maar heb je het gevoel dat er ogen op je gericht zijn. Nou meid, die zijn er ook. Niks mis mee, jij staat lekker je best te doen. Al mogen sommige mannen best wat minder opzichtig staren…

– Mensen die het apparaat dat ze net hebben gebruikt niet even schoonmaken. Joehoe, je mag je eigen zweet best even opruimen! Niet elke knopje hoeft blinkend schoon, maar een beetje hygiëne is wel prettig voor je medesporters.

– De televisies die aanstaan zijn een hele welkome afleiding tijdens het sporten, maar wat zijn de reclames toch vreselijk. Die gemiddeld zeven minuten hardlopen tijdens de reclame lijkt zoveel

– Nog erger: televisies die non-stop op 24Kitchen staan. Terwijl je de calorieën staat te verbranden, krijg je continu inspiratie in je schoot geworpen over hoe je alles er thuis weer aan kan eten. Wie krijgt er nou geen trek van Rudolph’s Bakery?

sportschool2

– Ben je eindelijk op een lekker tempo aan het rennen, komt er iemand op de loopband naast je rennen. Die persoon rent natuurlijk net een tikkeltje harder, waardoor jij ook harder gaat lopen. En vervolgens ga je hartstikke uit je comfort zone, gewoon om van de persoon naast je te winnen. Met je tong op de grond verlaat je de sportschool. Pff, waarom moet alles een competitie zijn?

– Durf je je eindelijk eens in de krachthoek te begeven, struikel je eerst over alles losliggende gewichten. Ruim je troep eens op, joh!

– Mensen die tijdens de groepsles continu in je persoonlijke ruimte staan. Er is een hele zaal, moet dat nou zo dichtbij?

– Soms is het super druk in de sportschool en is alles bezet. Even wachten is helemaal niet erg, maar moeten sommige mensen dan echt hun lange duurloop op de loopband doen? Gun een ander ook zijn loopje nadat je er al meer dan drie kwartier op staat. Maar probeer ze dan maar eens weg te kijken…

Hoewel deze dingen je vast wel herkenbaar voorkomen, moet je dit artikel natuurlijk ook met een korreltje zout nemen. De sportschool kan ook heel leuk en gezellig zijn. Moet je jezelf er wel eerst toe zetten om te gaan…

Wat is jouw grootste sportschoolergernis?

Door: Linda van Dijk
Foto’s: Casa Velas Hotel/Flickr & stoermchen/Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.