27

feb

Uitgelicht Tips blessuers
In Sport \ Work-out

Passiescore:

Geen blessures oplopen? Hier een paar tips!

Door Redactie

De zomer komt er weer aan en over 3 weken is het al weer lente! Veel mensen beginnen (of zijn al begonnen) met sporten voor een strak lijntje. Maar als je zomaar begint met hardlopen komen er al snel blessures bij kijken. Hier een paar tips om die blessures te voorkomen!

1. Hardloopschoenen
Als beginnende sporter heb je natuurlijk nog niet de super beste en mooiste hardloopschoenen. Begrijpelijk, want die zijn ook hartstikke duur. Maar zorg wel dat je goede stevige schoenen hebt die passen bij jouw manier van lopen! Het is de investering zeker waard en kan veel vervelende blessures voorkomen. Goede schoenen zijn het begin van een goed hardloopseizoen! :-)

2. Een goede warming-up
Een goede warming-up is zeer belangrijk. Zorg dat al je spieren goed opgewarmd zijn – zeker met dit (nu nog) koude weer – en daarna is het belangrijk om ze goed te stretchen. Hierdoor zijn je spieren soepeler.

Collage geen blessures


3. Bouw het langzaam op
Als beginner moet je niet te hard van start gaan. Veel mensen beginnen met een schema. Houd je hier ook aan! Als je te hard van start gaat, houd je het niet lang vol. Je merkt waarschijnlijk al snel dat je conditie vooruit gaat, maar loop daardoor niet te hard van stapel. Je gewrichten en ledematen gaan namelijk minder snel vooruit. Dus bouw het rustig op en neem af en toe een (extra) rustdag.

4. Let op de ondergrond
Ondergrond is erg belangrijk. Vanzelfsprekend is een harde, gladde ondergrond beter en makkelijker lopen dan een zachte en schuine ondergrond. Veel mensen lopen in het bos hard. Niks mis mee, maar let dan goed op je manier van lopen vanwege de zachte ondergrond.

Voorlopig genoeg tips om goed van start te kunnen gaan met het hardloopseizoen! Doen jullie mee?

Liefs,
Dewi Sanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.