1

dec

Senegal 1
In Travel \ Dagje weg, Kamperen, Reizen

Passiescore:

Mooie routes met de motor of fiets

Door Redactie

Lekker eropuit met de fiets of de motor in de herfst is ideaal. De kleuren in de herfst, de lage stand van de zon, de geur van de bomen. In de herfst kun je kiezen voor het bos, de weide of de heide maar ook lekker gaan toeren met de motor. Vergeet in ieder geval je motorhelm niet! Wat zijn de mooiste routes in Nederland? 

IMG_5650

De omgeving van Epe

In de omgeving van Epe heb je 43 meter hoogteverschil. Van hoog naar droog, bos en hei, je hebt een erg gevarieerd landschap en dit is prachtig om in de herfst te toeren met de fiets of motor. Je hebt daar de ijsvallei om te bezichtigen en de stuwwal weteringen die zijn opgegraven om het enorme water op te vangen. Dit is een plaatje in dit seizoen!

Natuurreservaat Strabrechtse heide

Ook in Noord-Brabant ligt een mooi stukje heide en en bos omgeven door diverse zandgronden rondom de Dommel en de Aa. Dit wordt ook wel de Wasvenroute genoemd. De Strabrechtse heide is ook een echte aanrader!

Heidevlaktes

In de omgeving van Cranendonk en Soerendonk in Noord-Brabant heb je ook vele heidevlaktes en de resten komen nog uit de negentiende eeuw. Ten zuiden van Valkenswaard ligt een enorme heidevlakte waar je heerlijk kunt fietsen, maar ook wandelen. Je hebt hier dekzandruggen, en een drassige laagte omringd door een soort bekken. De Baronie van Cranendonk gaat in het westen over in de Grote Heide.

Brummen

Brummen en omgeving loont zich ook uitstekend voor een mooie motortocht. Heb jij je Shark helm al paraat?  Je hebt in de omgeving van Brummen goede wegen en een mooie natuur en magnifieke omgeving. Niet ondergelopen uiterwaarden, ook hier mooie heidevlakten, veel heuvels in het bos en tunnels van bomen en bladeren. Ook vind je hier veel leuke kleine dorpskernen, waar je even terecht kunt voor een kopje koffie of lunch als stop. En het gebied rondom de Posbank is een mooie verlenging. Ook is deze route leuk als je een klassieke auto hebt.

Twente 

Twente en de Achterhoek hebben ook mooie routes, die elkaar verbinden. Dit wordt ook wel het IJsseldelta gebied genoemd. Het oostelijk zandgebied loopt door het zuidelijke IJsseldal, het deklandschap van Twente en de Achterhoek en het stuwlandschap van Salland en Montferland.

Zo is er in iedere provincie wel een leuke route te herkennen. Wat is jouw favoriete route voor de herfst?

Totaal 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.