7

aug

PN 32-21

Passiescore:

De week van Passievrouwen #32

Door Tamara Schellekens

De zomer was deze week een beetje wisselvallig. De echte zonnige dagen wisselden zich af met regen. Aan het einde van de week ging ik een weekendje naar Bratislava. Daar was een echte hittegolf gaande. Bijna 40 graden waarbij we afkoeling moesten zoeken tijdens het raften. Vandaag moest ik een selectie maken uit alle foto’s van Bratislava en binnenkort deel ik mijn tips over Bratislava in een apart artikel. 

Dinsdag organiseerde Villa Massa een leuke persbijeenkomst bij Art’otel 5&33 met de nieuwste ijsmachine van Boretti. Een lekker frisse ijssmaak met citroen. Super leuk. Ik serveer Villa Massa vaak bij mijn Italiaanse diners.

PN 32-1

Lunchen in hotel Mercure in Nijmegen met een broodje tomaat, mozzarella en pesto.

PN 32-4

Woensdag speelde Ajax haar eerste thuiswedstrijd tegen OGC Nice. Helaas liep het niet goed af en speelt Ajax de volgende ronde voor de Europa League. Valerie was voor het eerst in het voetbalstadion en het was best gezellig.

PN 32-5

We startten de citytrip in Bratislava met een echt Slowaaks diner in een heuse Slowaakse pub zonder airconditioning. De echte tradities van de Slowaakse keuken zijn soep in het begin. Een stevige vleesbouillon met wortel, selderie en veel groenten. Met dat warme weer vind ik bouillon overigens lekker en het is goed. Als hoofdgerecht kregen we een soort “cordon blue” met kipfilet, laas en een aardappelpuree met cranberrysaus. De smaakcombinatie vind ik erg lekker. Niet te uitgebreid diner, wel smaakvol.

PN 32-7

Vrijdag was het enorm warm. In de ochtend wandelden we door het centrum. De brug met de UFO met een mooi uitzicht over de stad kenmerkt Bratislava.

PN 32-20

Raften vond ik een ontzettend leuke ervaring. Het lijkt op een wildwaterbaan waarbij je met peddelen jezelf in het gareel houdt. Na drie rondes kreeg ik meer behendigheid erin. En de verfrissende stromen en golven wat het water waren aangenaam. Zeker voor herhaling vatbaar!

PN 32-21

Op vrijdagavond een mooi uitzicht op het kasteel van Bratislava vanaf het diner van de boot.

PN 32-12

Zaterdagochtend al vroeg beginnen met een wijnsafari om 10.00 uur ‘s ochtends. Dat is best zwaar.

PN 32-6

Een bezoek aan het Rode Kasteel met vele oude schatten van het paleis, een 120 meter diepe put en vele gangen beneden.

PN 32-23

Bijzonder om een roofvogelshow mee te maken. Ik vind dit best eng.

PN 32-22

Een heerlijke steak tartaar van avocado, zalm en limoen.

PN 32-18

En nog meer Slowaakse wijn proeven. De wijnen bevallen me wel. Binnenkort schrijf ik er een apart artikel over.

PN 32-19

Bratislava is een leuke stad. Binnen twee uur vlieg je naar Wenen en voor tussen de € 1,- en € 5,- ga je met de bus binnen 45 minuten naar Bratislava. Ik heb enorm genoten en laat jullie binnenkort meer zien! Hopelijk wordt het weer snel mooi weer, net zoals in Bratislava!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.