20

nov

mini
In Beauty \ beautyspecial

Passiescore:

Huidproblemen beginnen vaak bij je twintigste levensjaar

Door Redactie

Huidveroudering of verandering, wanneer begint dit nu? Als je ouder wordt, kom je helaas in aanraking met meerdere huidaandoeningen. Huidveroudering komt vaak voor in de leeftijd van 35 tot 40, maar begint eigenlijk al met je twintigste jaar en het is onvermijdelijk bij alle vrouwen. Hoe je huid veroudert, is afhankelijk van erfelijkheid, maar ook door uitwendige factoren. Ook de leefstijl is daarbij belangrijk. Vrouwen maken zich vaak eerder druk bij huidveroudering. Welke kwalen komen veel voor en waar kun je het beste terecht? Wat zijn de belangrijkste huidaandoeningen?

Aambeien

Rosacea is een aandoening op de huid in het gezicht waar veel vrouwen mee te maken hebben. Maar ook zonbeschadigingen in de huid, moedervlekken, wratten, ouderdomsvlekken, overmatig zweten of psoriasis of wat dan ook. Je huid is je eerste waar je naar kijkt en je wilt graag dat dit er goed uit. Daarom ga ik ook regelmatig naar een schoonheidsspecialist om mijn huid in mijn gezicht goed te laten verzorgen. Over sommige aandoeningen spreek je als vrouw niet zo graag. Denk daarbij aan aambeien. Een aambei is een bobbeltje aan de binnenkant van de darm, vaak bij de anus. Deze aambeien kunnen bloeden, jeuken of pijn doen. Ook kan een aambei uitwendig optreden Je hebt er vaak last van als je moet poepen en daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken. Aan te raden wordt ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. Aambeien gaat vanzelf weer weg en kunnen geen kwaad. Andere tips zijn om minimaal een half uur per dag te bewegen, zoals wandelen, rennen, fietsen of werk lekker in de tuin. Genoeg vezels eten is ook aan te raden zoals volkoren brod, groenten, fruit, bonen, zilvervliesrijst of pasta en noten. Als je aandrang voelt, ga dan meteen naar de toilet. Je kunt het best zacht of vochtig wc papier gebruiken en maak het netjes schoon. Soms moet je de aambeien weg laten halen en voor een behandeling naar een kliniek. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar een privé kliniek te gaan. We vinden het tenslotte allemaal fijn als we goed worden geholpen, toch?

deco

Privé kliniek

Waarom zou je naar een privékliniek voor dermatologie gaan? Soms heb je te maken met vrouwelijke uitdagingen en word je liever snel en persoonlijk geholpen. Het zijn nu niet de meest prettige onderzoeken om te kijken of je aambeien hebt en het kan je ook best wel aan het schrikken maken. Bij een privë kliniek dermatologie kun je je goed laten adviseren over je huidproblemen. Waar loop jij tegenaan bij jouw huid en heb je wel eens overwogen om op zoek te gaan naar hulp?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.