7

dec

Mister Milano 7
In Beauty \ beautyspecial

Passiescore:

Tip voor de feestdagen: je eigen gellak

Door Redactie

Het is best wel fijn als je je eigen nagels kunt verzorgen en daarvoor de deur niet uit hoeft? Zeker nu de feestdagen weer voor de deur staan en je ook er mooi uit wilt zien voor het kerstfeest of toch oud en nieuw? Het is namelijk heerlijk dat je je nagels gewoon zelf kunt bijwerken, als het onverhoopt nodig mocht zijn. Daarom vinden we het leuk om je te tippen met dit mooie gellak starterspakket

Gellak

Heb jij dat ook niet? Dat je even een snelle klus moet klaren en aan het verven bent in je nieuwe woning of lekker veel in de buitenlucht aan het werk bent? Dan hebben je nagels toch wel veel te verduren en het is ook niet ideaal om dan wekelijks naar de nagelsalon te gaan. Bovendien is het erg kostbaar en soms hoef je maar een enkele nagel te verzorgen. Ook is het leuk om gellak nagellak in verschillende kleurtjes aan te schaffen zodat je heerlijk kunt variëren. We vonden het in ieder geval leuk om deze nieuwe gellak uitgebreid te testen en het werkt super gemakkelijk.

Mister Milano 1

Primer 

Je hebt hiervoor wel een uitgebreide set nodig, maar als je het eenmaal aanschaft, kun je er maanden of jaren mee vooruit. We beginnen met het vijlen van de nagels. De scherpe kantjes er vanaf, lekkere egale en gladde nagels werken het prettigst bij het aanbrengen van de primer. De primer is de eerste laag, die je aanbrengt op de geveilde nagels. Na het voorbereiden van de nagels is het belangrijk dat je nail prep en vervolgens de primer aanbrengt, dit moet je niet onder de lamp uitharden. Eén laagje van de nail prep en primer is genoeg. De nail prep moet één minuut aan de lucht uitdrogen en primer ook. De primer breng je in een of twee lagen aan. Vervolgens kies je een kleur uit voor je nagellak. Nadat je de nail prep en primer hebt aangebracht, breng je één laagje base coat aan, die moet worden uitgehard onder een nagellamp. De nagellamp met UV-licht is wel essentieel voor je gellak set. Daarna een gellak kleurtje (twee laagjes) en om je manicure af te werken één laag top coat. Heb je bijvoorbeeld zin in mooi diep rood met de kerst en glitters met het oud en nieuw feest? Je kunt het zo gek niet bedenken.

Mister Milano 5

Top coat 

De volgende laag gellak doe je in een of twee lagen. Voor een goede dekking hebben we het twee keer laten drogen, wederom onder de UV-lamp. Het is dan mooi dekkend en glinsterend. Als je dan klaar bent, doe je als laatste de top coat erop. Dit is de laag om de kleur te verstevigen en een goede balans aan de nagel te geven. Zo kun je de gellak nagels gemiddeld tot twee weken laten zitten. Soms is het iets sneller minder mooi, maar dit heeft natuurlijk ook te maken met hoe je je nagels gebruikt in bijvoorbeeld je werk.

We hebben de gellak nu een aantal keren geprobeerd op de nagels van de hand en de voeten en de gellak zit er lekker stevig op. Op een gegeven moment is het goed om weer een nieuwe laag aan te brengen en dat krijg je ook de oude gellak er gemakkelijk vanaf. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Heb je wel eens gellak geprobeerd? Anders zou dit een mooi cadeau zijn voor onder de kerstboom. Kies je favoriete kleurtjes uit, kies voor de primer en de topcoat en zo’n UV-lamp is ook handig om erbij te doen. Heel veel succes!

Mister Milano 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.