1

mei

2014-04-29 11.31.14
In Beauty \ Cosmetica

Passiescore:

Arabian nights make-up look

Door Redactie

Stap voor stap laat ik zien hoe je een gedurfde, sexy en out-there make-up look creëert. Ideaal voor als je op een avondje stappen een grote impact wil maken. Geïnspireerd door de rijke kleuren en mysterie van het midden oosten, is dit de look om alle ogen op jou gericht te krijgen. Durf jij deze look aan? Lees dan snel verder.

1

Stap 1

Ten eerste zorg je ervoor dat je een basis van primer en foundation op je gezicht hebt. Belangrijk is om de ogen te primen, dit kan met een primer maar concealer is ook een goede optie. Een primer gebruik je zodat de oogschaduw beter blijft zitten en de kleuren beter uitkomen.

Arabische mensen staan bekend om hun mooi gevormde volle wenkbrauwen, om die arabische look te versterken zou je net als ik eventueel je wenkbrauwen wat dikker kunnen inkleuren en de arcadeboog accentueren.

 

Stap 2
Nu het echte werk. Voor deze look gebruik ik L’Oreal Paris Color Riche Quad S3 Disco Smoking.
Begin met de gele kleur, zet deze aan de binnenkant van je oog aan en werk iets omhoog en naar het midden toe.

tut-1

Stap 3
Nu mag  je mijn  favoriete kleur gebruiken. Deze kleur komt bijna over je hele ooglid. Blend zachtjes met het geel naar buiten toe, dit doe je om de kleuren goed over te laten lopen . Tussen het  geel en roze ontstaat nu een soort warme oranje kleur.

 

tut-2

Stap 4
Als dit allemaal mooi geblend is gebruik je nu de paarse kleur. Deze zet je aan de buitenkant van je oog aan en in je “crease” (gedeelte boven het ooglid tot aan je wenkbrauwbot). Vervolgens doe je hetzelfde als met de roze kleur alleen nu werk je voorzichtig naar binnen toe.

 

tut-3

Stap 5
Om nog een intensere smokey eye te creëren, kun je ook de donkerste kleur gebruiken. Gebruik deze kleur ook in je “crease” en dunnetjes over je wimperlijn zo lijken je wimpers ook voller. Vervolgens vervaag je deze kleur ook door te blenden.

 tut-4

 

tut-4.1

 

Stap 6
De “finishing touches”. Om de ogen wat meer te laten schitteren kun je een  beetje glitter oogschaduw aan de binnenkant van je ogen en net onder je wenkbrauwen aanbrengen. Om de look af te maken zet je een lijntje met eyeliner op je ogen en breng je oogpotlood op je waterlijn aan. Et voilà!

tut-6

tut-6.1

 

 

Gebruikte producten:
tut-6.2
Primer : L’Oréal Lumi Magique: pure light primer
Foundation: L’Oréal True Match:  Ivory
Wenkbrauwen: Catrice eye brow stylist: 030 Brow-n Eyed Peas
Concealer: Catrice camouflage cream: 010 ivory
Oogschaduw: L’Oreal Paris Color Riche Quad: S3 Disco Smoking.
Glitter oogschaduw: Sephora  colourful glitter: Desert dune n069
Eyeliner:  L’Oréal Super liner: carbon gloss
oogpotlood: P2 Smokey Eye Q pen: 010 let the music play

 

 

 

Door: Katie Cowan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.