29

apr

Zen pebbles balance. Spa and healthcare concept.

Passiescore:

Beauty & Wellnesscare Luna: Wellness workshop

Door Tamara Schellekens

Even ontsnappen uit de drukte en alle stress even vergeten? Dan ben je bij Beauty & Wellnesscare Luna in Cuijk aan het goede adres! Tijdens een leerzame en ontspannende Wellness Workshop door eigenaresse Eva Kollenburg laat je je inspireren en verwennen met allerlei heerlijke producten. Eva vertelt je alle ins en outs op het gebied van het reinigen, scrubben en optimaal verzorgen van het gezicht. Passievrouwen werd uitgenodigd om deze workshop te ervaren en met jullie te delen!

Het was een heerlijke zaterdagmiddag, die we zeker iedereen aan kunnen raden. De salon zag er prachtig verzorgd uit. Ondanks dat we ons beseften dat we met mijn gezicht helemaal bloot moesten, konden we niet wachten om te beginnen! Het reinigen van het gezicht is erg belangrijk en daar mag je dus ook best wat aandacht aan besteden. Om dan maar even helemaal bloot te gaan: ik,Veronique, reinig mijn gezicht altijd een met een lotion en daarna met een soort foam, maar kan er soms wat meer aandacht aan besteden. Iedereen reinigt zijn gezicht anders en op zijn eigen manier maar de basis is op te delen in enkele fases.

collageluna

Voordat je begint met het schoonmaken van je gezicht is het vooral belangrijk dat je handen vooraf goed schoon zijn, je gezicht reinigen met vieze handen heeft natuurlijk geen zin.

Fase 1: Reinigingsgel

Fase 2: Reinigingsmelk

Fase 3: Reinigingslotion

Daarna begonnen we met het volgende onderdeel: scrubben. Scrubben houdt in dat je je dode huidcellen verwijdert. Je huidcellen vernieuwen zich. De hele dag door, maar ook ‘s nachts, eigenlijk altijd. 24/7 is onze huid aan het werk. Je lichaam maakt extra cellen aan als je in aanraking komt met UV-stralen, of als reactie op andere schadelijke invloeden. Door deze celvernieuwing verlies je dode huidcellen. Als je deze niet goed weghaalt, wordt je huid wat grauw, doordat het ‘verstikt’ door al die dode huidcellen die maar op je gezicht en lichaam blijven zitten. Scrubben zorgt er dus voor dat je huid straalt, en dat het zachter en gladder aanvoelt. Ook zullen zichtbare velletjes verdwijnen, want ook dat zijn dode cellen. Het klinkt vies, maar het zijn gewoon huidschilfertjes.

De volgende stap was een heerlijk masker: heb je een vette, acne huid, dan werken modder en uit klei gebaseerde maskers het beste om je huid weer in balans te krijgen. Met een droge huid krijg je een meer hydraterende maskers. De meeste maskers moeten gedurende 10 tot 15 minuten op je gezicht blijven, gevolgd met reinigen en een dun laagje dag of nachtcrème. Maar wij werden heerlijk verwend door Eva: na het verwijderen van het masker kregen we een heerlijke gelaatsmassage van Eva. Wat was dat even genieten! Met een dagcrème maakten we ons schoonheidsritueel compleet. Natuurlijk hebben we onze eigen schoonheidsgeheimen, maar in een middag krijg je heel veel tips en ga je nog bewuster om met je gezichtsverzorging. Ook een heerlijke thee, een frisdrankje en heerlijke lekkernijen maakten de middag compleet.

Het verzorgende beautymerk TYRO 

Beauty & Wellnesscare Luna maakt voor haar behandelingen gebruik van TYRO, een huidverzorgingslijn met natuurzuivere producten voor verzorging en voeding van de huid.

Eva’s Beauty & Wellness tips:

  • Voor het reinigen van de ogen, maak je watje nat. Dit is zachter voor de dunne huid rondom je ogen.
  • Neem bij het reinigen ook je nek en hals mee. Dit zijn vaak vergeten kindjes maar net zo belangrijk!
  • Breng crèmes altijd aan van binnen naar buiten. Begin bijvoorbeeld bij je neus en smeer tot aan de oren. Zo voer je alle afvalstoffen weg.
  • Water is heilzaam bij stress. Ga eens lekker zwemmen of neem een ontspannend bad.

Natuurlijk verklappen we niet alles. Het is namelijk veel te leuk om samen met je moeder, dochter of vriendinnen deze workshop te volgen. De salon, gevestigd in Cuijk, biedt naast deze workshop nog veel meer  aan. Eigenaresse Eva heeft naast haar opleiding voor schoonheidsspecialist haar kennis ook uitgebreid met de opleiding voor Allround Nagelstylist en Visagie. Ook de specialisaties microdermabrasie, medatherapie en spot-away behoren tot de mogelijkheden in de salon.

 

Omdat het zaterdagmiddag was en er voor iedereen die avond nog iets leuks op de planning stond, mochten wij (ondanks dat dit niet inbegrepen is bij de workshop) ook nog even in de visagie. Het resultaat was prachtig! De komende weken organiseert Eva namelijk op 15 mei nog de workshop permanente make-up behandeling. Wellicht een leuk cadeau voor moederdag? Kijk voor meer informatie op www.beautyandwelnesscareluna.nl. Het bezoekadres is Penningkruid 25 in Cuijk, telefoonnummer: 0485-520639.

Door: Veronique Jilisen en Tamara Schellekens 

Totaal 2 reacties

Van Duijnhoven

27 april 2020 om 08:14

Gaat mijn afspraak door 29

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.