16

aug

Parfumswinkel 2
In Beauty \ Cosmetica, Geuren

Passiescore:

Kies de fijne zomerparfum die bij je past

Door Redactie

Met dit mooie weer en in de zomer draag je waarschijnlijk een ander parfum dan in de winter als het kouder is en je ook andere soort kleding draagt. Wat zijn nu de zomerparfums? Het verschil tussen een eau de toilette en een parfum is dat de geuressentie bij parfums tussen de 15 en 20% is en bij eau de toilette 5 tot 15%. Misschien is het daarom juist goed om in de zomer te kiezen voor een eau de toilette? Eau de toilette zijn lichte geuren, die minder lang blijven zitten en ze zijn ook anders qua samenstelling. De concentratie in de geur bepaalt hoe lang de geur blijft hangen en hoeveel alcohol erin zit. Lichte frisse geuren blijven vaak minder lang hangen dan Oosterse geuren. 

Waar let jij op als je een parfum kiest? Het verschil zit bij de eau de toilette ook in de topnoten (meestal fruitige tonen of specerijen), terwijl bij de parfum meer hartnoten en basisnoten (zoals specerijen en houtachtige noten) en daarom zou je in de zomer dan ook beter een lichte geur in de vorm van een eau de toilette of unisex geur kunnen gebruiken.

Parfumswinkel 3

Soorten noten 

Vaak zie je in de zomer vaak geuren met citrusvruchten, zoet en bloemig. Een frisse geur is fijn voor de zomer. Parfum wordt geassocieerd met luxe, stijl en verleiding. Ook laat je een stukje persoonlijkheid zien en je partner of iemand anders bepaalt mede door de geur of ze je aantrekkelijk vindt. Maar hoe kies je nu de juiste parfum? Parfum is de combinatie van een aantal geuren, die je aanduidt als noten. Je hebt topnoten (vluchtige geuren),  hart- of middennoten die je ongeveer tien minuten na het aanbrengen ruikt en de basis of grondnoten, de geur, die het langste blijft hangen. Deze noten maken de parfum als verschillend van elkaar. Je hebt vaak een voorkeur voor een soort geur als favoriet. Dan kun je beter zelf verder kijken naar een geur binnen die groep. De beste tip is om de geur pas na een paar uur te kiezen in plaats van de eerste tien minuten. Beter nog is om na een dag terug te gaan en als je dan alsnog overtuigd bent, dan pas je keuze te maken.

Parfumswinkel 1

Parfumfamilies

Je hebt vier soorten classificatiesystemen, zoals fris (citrus, mariene, fruitige heiren), bloemengeuren,  oosters en hout. Vaak is het ruiken aan de klassiekers een goede gelegenheid om te bekijken wat je lekker vindt. Vaak heb je vanuit je jeugd al een associatie met bepaalde geuren. Ook heeft de geur vaak te maken met je afkomst. Parfum is erg persoonlijk en hetzelfde als kleding: het past wel of niet en je vindt de geur prettig of juist niet. In de zomer kies je voor een frisse geur en in de winter voor een warmere geur. Op kantoor kun je een andere geur dragen dan bijvoorbeeld op een feestje.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Parfumswinkel 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.