17

mei

img_5661

Passiescore:

Hoe kies je de juiste lipstick?

Door Redactie

Het is een populair onderdeel in de wereld van make-up: lipstick! Als je eenmaal de perfecte lipstick hebt gevonden, wil je nooit meer zonder. Maar het kan wel moeilijk zijn om die ideale lipstick te kiezen. Waar kun je op letten in de zoektocht naar goede lipstick? Ontdek onze tips.

Van subtiel tot fel

Bij de keuze voor de juiste lipstick draait het met name om de kleur. Je kunt uit vrijwel alle kleuren van de regenboog kiezen. Dat is tof, maar het maakt de keuze uiteraard ook ingewikkeld. Hoe bepaal je nu welke kleur bij jou past? Dit is met name een kwestie van smaak. De een is dol op felrode lipstick, de ander gaat liever voor lichtroze. Of wat dacht je van lipstick in paars of bruin, voor een opvallendere look? Jij bepaalt. Probeer ook gerust verschillende opties uit. Wel geldt dat donkere lipstick niet altijd de beste keuze is als je dunne lippen hebt, omdat de lippen zo nog dunner ogen. Dit is wellicht iets om in het achterhoofd te houden.

Complete plaatje

Met enkel de lipstick ben je er nog niet helemaal. Je kunt ervoor kiezen om alleen lipstick op je lippen te smeren, maar het staat nóg mooier om dit te combineren met lipliner. Zo ga je voor een volledigere make-up look. Verder is de kans groot dat je niet enkel lipstick draagt, maar ook andere producten voor het gezicht. Dit kun je op elkaar afstemmen. Laat de tint van de lipstick bijvoorbeeld ook terugkomen in je oogschaduw. Of creëer juist een contrast, door met uiteenlopende kleuren te werken.

Manier van aanbrengen

Lipstick is er in veel soorten en maten te vinden. Let onder andere op de substantie. De iconische stick kennen we natuurlijk allemaal, die je omhoog draait in de huls. Maar vandaag de dag zijn ook vloeibare lipsticks geliefd: probeer dit tevens uit.

Lipstick per aangelegenheid

De precieze kleur van de lipstick kun je ook baseren op de aangelegenheid. Naar je werk is het meestal slim om voor een subtiele kleur te kiezen. Ga je echter naar een feestje of festival? Dan kun je best uitpakken met een wat fellere kleur, mocht je dit leuk vinden om te doen. Je kunt dus maar beter lipstick in wat verschillende kleuren in huis halen, zodat je kunt variëren.

img_5672

Kwalitatieve lipstick

De laatste tip: let in je keuze voor lipstick op de kwaliteit. Dit zegt namelijk veel over het draagcomfort! Met een lipstick van gerenommeerde merken zit je over het algemeen goed. Denk aan Charlotte Tilbury of Estée Lauder. Wat jouw favoriet is, kun je achterhalen door te testen. Let bijvoorbeeld op de longlasting hechting van de lipstick: blijft het laagje goed en lang zitten, of moet je het al gauw weer bijwerken? Je wilt wel gewoon iets kunnen drinken of eten zonder dat de lipstick direct als sneeuw voor de zon verdwijnt – het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.