19

dec

Koos van der Beek

Passiescore:

Vijf tips voor een perfecte ‘no make-up’ make-up look

Door Redactie

Met make-up kan je natuurlijk een erg mooie look creëren, maar dan moet je er wel de tijd voor nemen. Niet ideaal wanneer je ‘s ochtends snel moet ontbijten en meteen daarna de auto in moet om naar het werk te rijden. Om er ook op deze dagen stralend uit te zien, kan je kiezen voor een ‘no make-up look’, waarbij je wel make-up op hebt, maar dan héél subtiel. Hier lees je hoe je hem aanbrengt. 

1. Hydrateer je huid

De eerste stap is uiteraard steeds je huid hydrateren. Breng een moisturizer naar keuze aan en top eventueel met andere crèmes/oliën waarvan je fan bent. Deze zorgen ervoor dat je huid ook zonder een dikke laag foundation straalt en vormt een goede basis voor de natuurlijke look die je wil creëren.

Koos van der Beek

2. Kies voor een lichte foundation

Daarna is het belangrijk om de juiste foundation te kiezen. Ga voor een lichte dekking in plaats van een volledige dekking. Een BB-crème of getinte moisturizer is ideaal en wordt ook vaak gebruikt in de Korean skincare om oneffenheden te camoufleren terwijl je de natuurlijke textuur van je huid behoudt. Breng het aan met je vingers of een vochtige make-up spons voor een vlekkeloze afwerking.

3. Accentueer je natuurlijke features

Laat je gezicht spreken door je natuurlijke features te accentueren. Gebruik een subtiele bronzer om de jukbeenderen te benadrukken en een beetje blush op je wangen voor een gezonde blos. Vermijd te veel contouring en ga voor een zachte, natuurlijke schaduw om je gelaatstrekken te definiëren.

4. Ga voor natuurlijke kleuren

Kies voor natuurlijke, neutrale tinten op je ogen en lippen. Een lichte oogschaduw in beige of zachtroze geeft een voorzichtige glans zonder te opvallend te zijn. Voor de lippen zijn nude tinten ideaal. Kies voor natuurlijke gloss of lippenbalsem in plaats van een dekkende lippenstift voor een verzorgde uitstraling.

5. Werk met je wenkbrauwen

Wenkbrauwen spelen tot slot een cruciale rol in het definiëren van je gezicht. Kam ze in de natuurlijke vorm en vul eventuele dunne plekken in met een potlood of poeder. Houd het subtiel en vermijd scherpe lijnen. Goed gevormde wenkbrauwen geven je gezicht structuur.

Extra tip: vergeet niet te setten. Maak je natuurlijke look af door je make-up te setten met wat setting spray. Dit zorgt ervoor dat hij de hele dag blijft zitten en geeft je huid een mooie, stralende finish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.