5

apr

IMG_0861 (1)

Passiescore:

Floaten: in één uur vijf uur slaap inhalen

Door Redactie

The healty feeling. Daar hoort een goede slaap ook bij. Op zich heb ik geen klagen over slapen, ik val meestal redelijk snel in slaap en slaap dan zes tot zeven uur achter elkaar. In de zomer nu is het wat minder, omdat het om zes uur ‘s ochtends licht wordt en het licht door mijn gordijnen schijnt (ondanks dat ik speciale gordijnen heb die geen licht doorlaten). Maar omdat ik sinds dit jaar meer wil ontspannen, leuke dingen wil doen en het beste uit mezelf wil halen, vond ik de uitnodiging om te gaan floaten erg aangenaam. Zeker als het op zo’n bijzondere locatie als de Pier in Scheveningen is. 

Eén uur floaten staat gelijk aan vijf uur slaap. Even lekker bijkomen, is dus best prettig. Het was al ongeveer drie jaar geleden dat ik voor de eerste keer een floatsessie had ervaren. Het was ergens in Den Haag in een winkelcentrum waarbij ik niet het gevoel had in een inspirerende omgeving te zijn. Floaten begint natuurlijk letterlijk floaten en misschien is het ook wel een beetje zweverig. Je ervaart hoe het is om te zweven, even bijna helemaal gewichtloos te zijn. Je drijft op zout water en geeft je helemaal over aan de magie. Het duurde voor mij even totdat ik helemaal tot rust kwam. Ik was net op wintersport geweest en had nog een behoorlijke to do lijst liggen. Ik gaf me helemaal over en na ongeveer 15 minuten had ik het gevoel dat ik “zen” was.

IMG_0861 (1)

Floaten

Bij floaten neem je plaats in een cabine die gevuld is met laag zout water. Wat ik persoonlijk erg leuk vond, is dat ik op een bijzondere locatie op de Pier in Scheveningen genoot van de floatsessie. Eigenlijk kun je het vergelijken met zwemmen en drijven in de zoute zee. Dit najaar wil ik dat zelf nog gaan ervaren om naar Israël te gaan. Het water in de floatcabine bevat een speciale hoeveelheid Epsom-zout. Ook wordt het water lekker verwarmd en dit blijft ook zo. Je hebt dezelfde temperatuur als je lichaamstemperatuur en ervaart het gevoel van gewichteloosheid. Je doet de deur van de speciale cabine dicht en je kunt zelfs nog een muziekje aanzetten. Ik vind dit persoonlijk heel rustgevend. Ook wordt het licht gedempt en zie je sterren en bepaalde kleuren.

IMG_0863

Ontspannen

Mijn levensstijl is dat ik meer wil ontspannen. Je gaat op je rug liggen en ik merkte na 15 minuten dat ik eraan gewend. Bang zijn dat je gaat slapen, hoef je niet te zijn, omdat er geen druk op je spieren wordt uitgeoefend en er dus geen signalen naar je hersenen worden gestuurd. Op een gegeven moment voel je niet meer welke delen van het lichaam in contact zijn met het water. Warmte, rust en het ontbreken van de zwaartekracht laten je ervaren dat je zweeft.

IMG_0862

Mijn ervaring

Ik vond het heerlijk om me te ontspannen en kreeg na 30 minuten echt het gevoel dat ik me overgaf. Je wordt niet geprikkeld door geluiden van buitenaf en kunt je helemaal overgeven aan jezelf. Geen visuele prikkels, bijna geen geluid en het uur was zo voorbij. Ik gebruikte wel een ringetje om mijn hoofd op te laten rusten en dat vind ik prettig. Jezelf even overgeven, afsluiten van de buitenwereld en tijd voor jezelf nemen. Dat is iets waar ik me dit jaar op ga focussen!

Heb jij wel eens een floatsessie ervaren? Bij Healthlab de Pier kun je floaten in een bijzondere omgeving. Het is erg schoon, je krijgt een aparte cabine met douche toegewezen en heerlijke verzorgingsproducten om je daarna weer te verzorgen voor de volgende afspraak. Tijd om daarna nog even een lekkere strandwandeling te maken.

IMG_0865 (1)

Passievrouwen is uitgenodigd voor deze opening en om een floatsessie te ervaren. Dit verandert mijn mening niet. Vanwege privacyredenen maken we geen gebruik van bikinifoto’s en hebben we voor dit artikel stockfoto’s gebruikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.