24

jul

deoa

Passiescore:

Zomerse temperaturen: Salt of the Earth deodorant

Door Redactie

Salt of the Earth deodorant bevat potassium alum. Potassium alum is een natuurlijk mineraal zout, dat in Azië al eeuwenlang gebruikt wordt als natuurlijke deodorant. Salt of the Earth werkt door een microscopische dunne laag minerale zouten op de huid achter te laten. Deze zouten voorkomen het ontstaan van lichaamsgeur door bacteriën en geven langdurig een fris gevoel. Ideaal om te gebruiken tijdens deze warme dagen!

Voordat ik jullie ga vertellen over deze fijne producten: vergeet niet dat “zweten” een natuurlijke en essentiële lichaamsfunctie is, die je niet moet afstoppen. Veel traditionele deodoranten en anti-transparanten werken door het blokkeren van de poriën van de huid met behulp van chemicaliën. Salt Of The Earth deodoranten bevatten natuurlijke minerale zouten. Je brengt het aan onder de oksels en de deodorant laat een microscopisch laagje van minerale zouten achter op de huid, die de bacteriën doden, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Hierdoor blijf je de hele dag fris ruiken.

1dd8dd32-5f70-4976-a404-1bc41ca55f67

Jullie lazen het al even: veel “traditionele” deodoranten bevatten synthetische, niet natuurlijke vormen van aluminium, dit is vaak aluminium chloorhydraat. Aluminium chloorhydraat trekt in de poriën van de huid, waardoor deze blokkeren en daardoor vindt er daar geen transpiratie plaats. De deodoranten met aluminium chloorhydraat worden wel eens geassocieerd met gezondheidsrisico’s. Sluitend wetenschappelijk bewijs is tot nu toe nooit geleverd.

Natuurlijke deodoranten bevatten geen synthetische aluminium. Ze bevatten wel vaak potassium alum; dit is een natuurlijk mineraalzout en vormt een beschermende laag op de huid, die op de huid de groei van bacteriën remt. Deze bacteriën zijn de veroorzakers van de transpiratiegeuren. Doordat er geen bacteriën groeien, ontstaat er dus ook geen transpiratiegeur. Het natuurlijke proces van transpireren wordt niet verhinderd.

9178037e-3bbd-4027-b05f-0c6e5c7146fb

Salt of the Earth is trouwens ontstaan in Engeland en verder ontwikkeld door moeder en zoon, Sally and Thomas Laird. Sally was al jarenlang fan van Salt of the Earth toen zij in 2005 de gelegenheid kreeg om het eigendom van het merk over te nemen in Engeland. Als groot voorstanders van natuurlijke producten was dit voor Sally en Thomas de kans om betrokken te zijn bij het ontwikkelen van dit hoogwaardige niche-deodorant merk tot een main stream, nieuwe generatie deodorant merk voor iedereen.

De missie van dit interessante merk is het ontwikkelen en aanbieden van de nieuwe generatie deodoranten. Een betaalbaar alternatief voor de traditionele gevestigde deodorant merken met synthetische chemicaliën, die de gevoelige huid ernstig kunnen beïnvloeden.

80af9a13-309a-4f7f-b54d-ad4b86842792

Het bekendste product is misschien wel de Classic Stick unscented. Deze ‘flagship’ geurloze deodorant stick waar het allemaal ooit mee begonnen is, is 100% natuurlijk en 100% effectief. Je moet de stick even nat maken voor gebruik en klaar is Wendy. De Natural Spray unscented is zoals de naam al doet vermoeden geurloos en is de eerste (en enige) 100% natuurlijke deodorant die beschermt tegen lichaamsgeur en dankzij huidverzorgende aloë vera ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid.

Mijn favoriet is de Pure Aura Lavendel & Vanilla Spray. Deze bevat alle zelfde goede eigenschappen van de Natural Spray, maar dan met een heerlijke frisse lavendel & vanille geur. Pure Aura bevat huidverzorgende aloë vera en 15 botanische extracten en essentiële oliën. Ik houd van een spray en daarnaast is de geur echt heel erg fijn.

5025452000458_a7n1

Tot slot heb ik voor jullie nog een paar tips om zweten te verminderen:

  • Minder cafeïne innemen. Cafeïne activeert het lichaam waardoor je meer gaat zweten. Probeer als het kan om een ​​aantal kopjes thee of koffie in te wisselen voor glazen koud water.
  • Drink voldoende water. Hydratatie houdt de lichaamstemperatuur lager en daardoor wordt minder zweet geproduceerd. Water is goed voor je lichaamsfuncties. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de juiste plek worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Experts raden zes tot acht glazen water per dag aan.
  • Eet het ‘juiste’ voedsel. Een tekort aan complexe B-vitaminen zorgt ervoor dat je lichaam niet kan zorgen voor een efficiënte opname van voedingsstoffen en een goede afbraak van giftige stoffen en afvalstoffen. Dit zorgt voor een gespannen lichaam en meer zweten. Zorg ervoor dat je veel volle granen, vers fruit, groenten en eiwitten eet.
  • Draag kleding met natuurlijke vezels. Katoenen en wollen kleding zijn beter om de huid te laten ‘ademen’. Zorg ervoor dat kleding niet te strak zit. Voldoende ruimte rond de oksels zorgt voor verdamping en een vrije luchtstroom.

Salt of the Earth staat voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu – niet alleen in wat betreft ingrediënten, maar ook verpakkingen en distributie. Deze fijne producten zijn verkrijgbaar vanaf  €3,99 tot €8,49 bij onder andere Kruidvat en Etos. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.