21

okt

Culipers 4

Passiescore:

Culiperslunch: vegan is de trend voor 2021

Door Redactie

Eind september waren we met de redactie uitgenodigd bij de Culiperslunch om de nieuwste lekkernijen te proeven, de noviteiten en trends op foodgebied te ervaren en ook de leukste kookboeken te spotten. Het is een jaarlijks culinair feestje en een soort reünie met alle food collega’s weer te zien. Super leuk! In dit artikel laten we je een aantal leuke en verrassende producten zien. 

Als er één trend is, dat is het wel vegan en plantaardig. Zelf eten we ook minder vlees en vis, maar helemaal plantaardig blijft toch wel een uitdaging. Maar dat dit de overhand gaat krijgen in de nieuwe productlanceringen is wel duidelijk! Maar zeker goed om te proeven, te ervaren en mee naar huis te nemen om te testen met de twee bomvolle goodiebags. Het leek wel kerstmis:).

Bekende merken stonden er met plantaardige producten. Lidl had bijvoorbeeld een hele lekker limoen drink en yoghurt en je proefde weinig verschil. Ook de “ookworst” van Hema, die op 4 oktober als groenteworst werd gelanceerd, was erg lekker en is een goede vervanger. Maar Hema lanceerde ook een mini rookworst voor één persoon en we moeten eerlijk bekennen dat we toch de echte rookworst écht lekker blijven vinden. Meatless farm hadden we al eerder geproefd en maakt steeds meer producten, die echt lijken, zoals het gehakt.

Culipers 9

Culipers 1

Bloemkoolsnacks

Snack with Benefits kwam met een heerlijke groentesnack. Vooral de gefrituurde bloemkool viel bij ons in smaak. Je doet hem even in de Airfryer en hij is heerlijk krokant en wordt gemaakt van overgebleven en restjes groenten. Het zijn de zogenaamde reststromen, dus het komt goed terecht. Het is ook ideaal voor bij de borrel, plantaardige borrelsnacks die lekker krokant zijn en leuk om te serveren als extra groentehapje op een borrelplank.

Culipers 7

Culipers 3

“Vis” uit groenten

Ook Novish verraste ons: de kibbeling was erg lekker en smaakte bijna net als echte kibbeling. Novish heeft de textuur en smaak van vis, maar wordt gemaakt op basis van groenten en heeft ook nog het krokant korstje van de kibbeling. Dit is best een optie als visvervanger. Op een doodgewone dinsdagmiddag genoten van een vegan broodje “kibbeling”.

Smoked eggs 

Ook spannend vonden we de gerookte eitjes. We durfden ze eigenlijk niet te proeven, maar het is een techniek, die uit Australië komt, en ze hebben een romige en volle smaak en zijn langer houdbaar dan normale eitjes. Smoked Egg Europe ontwikkelde deze eitjes en we zijn erg benieuwd om meer te proeven. Je kunt deze gerookte eitjes gebruiken in zoete en hartige gerechten en we gaan dit zeker de komende weken proberen.

Culipers 2

Vegan en kant en klaar

Nu kun je ook kant-en-klare maaltijden bestellen voor vegans via Plant B. Diverse smaken voor in de diepvries, de golden risotto is toch wel onze favoriet. Maar de Chili con Amor, Pap Thai, Dan Dan Noodles, Taj ma Dahl en Italian Stallon zijn toch wel het proeven waard.

Culipers 10

Ook kwam het land Kroatië verrassend met de wijnen. Croatian Grapes & fromagerie had een smaakvolle pairing van kaas en wijn, zoals bijvoorbeeld de Vina Caric Bogdanjusa of de Faravino Francesca rosé brut met bubbels. Deze wijn kun je online bestellen.

Heel veel nieuwe producten. Wat is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.