11

feb

cupcakje
In Food \Recepten

Passiescore:

Hoe verover je de liefde van jouw Valentijn? De heerlijke cupcakes

Door Tamara Schellekens

Binnen de redactie hebben we een aantal passionele dames als aanwinsten. Een daarvan is Liselotte, zij is een meesteres in het maken van de meest heerlijke en zoete taarten en cupcakes. Vanaf nu zullen jullie regelmatige recepten vinden van deze fantastische lekkernijen.

Ze zeggen wel eens dat de liefde van de man door de maag gaat, dus dames… daar moeten we gebruik van maken.Verras je geliefde met dit heerlijke Valentijncupcakje en test het uit!

cupcakje

Hieronder volgt een gemakkelijke ‘how to’, waarin stap voor stap wordt verteld hoe je dit schattige cupcakje kunt maken.

Stap 1: Het begint met de basis, het cupcakje zelf. Dr. Oetker verkoopt cupcake-mixen waar je eenvoudig lekker cupcakes mee kunt bakken. Zij verkopen de mixen in de smaken naturel en chocolade. Met het oog op het gemak kun je er ook voor kiezen om kant- en -klare cupcakes te kopen. Maar de zelf gemaakte smaken natuurlijk veel beter!

valentijn cupcakeStap 2: Om latere beschadiging aan je decoraties te voorkomen is het verstandig om als eerste het roze lintje om de cupcake te strikken.

Stap 3:
Top de bovenkant van je cupcakje af met botercrème, slagroom of glazuur als basis voor de decoratie.

Stap 4:
Voor het maken van de roosjes heb je de volgende spullen nodig: een rolstok om de marsepein uit te rollen, een stuk marsepein (rood of roze) en ronde uitstekers waarmee je de blaadjes van de roosjes uit de marsepein kan steken.

Stap 5: Rol de marsepein zo dun mogelijk uit. Hoe dunner de blaadjes, hoe meer ze lijken op echte rozenblaadjes. (Een tip bij het uitrollen: marsepein blijft snel aan de tafel plakken. Om dit voorkomen kan je het tafelblad het beste met wat poedersuiker bestuiven). Druk daarna een aantal rondjes uit en maak daarnaast een klein kegeltje voor de kern van de roos.

Stap 6: Wikkel twee blaadjes om het kegeltje, waarbij de twee blaadjes elkaar aan de onderzijde overlappen.

Stap 7: Wikkel de volgende drie blaadjes om het kegeltje heen en knijp het blaadje aan de bovenkant een beetje samen zodat het blaadje een natuurlijkere vorm krijgt.

Stap 8: Wikkel daarna de laatste vijf blaadjes eromheen en krul de blaadjes daarbij een beetje om.

Stap 9: Maak 6 kleine roosjes en 1 grotere voor in het midden. Om een grotere roos te krijgen kun je extra blaadjes aan een kleiner roosje toevoegen. Plaats de roosjes tot slot op de cupcake. Om het geheel af te maken kun je het cupcakje inpakken met doorzichtig folie.

Dus dames, let’s give it a try en verras jouw Valentijn met dit heerlijke Valentijncupcakje! Kijk voor meer inspiratie op www.taartjevanlot.nl

Door: Liselotte van Haagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.