9

aug

FullSizeRender-113
In Food \New, Redactie

Passiescore:

Leuke cadeautjes om te geven en activiteiten om te doen voor wijnliefhebbers

Door Redactie

Het is soms best lastig om een leuk cadeautje te bedenken voor iemand die jarig is en al zo veel spullen heeft. Tegelijkertijd is iedereen bezig met bewuster en duurzamer leven en wil je ook niet overladen met cadeaus waar je “niets” aan hebt. Meestal vraag ik aan iemand wat hij of zij graag wenst en probeer ik ook nog origineel te zijn. Wat zijn leuke cadeautjes voor eet- en drinkliefhebbers? Speciaal voor de wijnliefhebbers delen we hier in dit artikel een aantal leuke tips! 

Persoonlijk cadeau 

Wijn is altijd een cadeau waar je bij wijnliefhebbers mee aan kunt komen. Wist je dat er gemiddeld 26 miljoen flessen wijn als cadeautje per jaar worden gegeven? Maar aan de andere kant is het ook zo standaard. Je kunt bijvoorbeeld een wijnkist personaliseren waardoor je net meer aandacht besteedt aan een flesje wijn dan een standaard verpakking. Ook kun je een speciale wijn kiezen voor een speciaal moment en dit dan op ieder gewenst moment laten thuis bezorgen. Door je wijnkist te personaliseren steun je ook het goede doel voor werk van mensen bij een dagbesteding.

Perslunch-wijn-409

Wijnproeverij 

Het is ook leuk om als verjaardagsactiviteit een wijnproeverij te organiseren of een leuke spelletjesavond met wijn en bijvoorbeeld muziek te organiseren. Ken jij het nieuwe spelletje Hipster al of heb je al een leuke wijnquiz voorbereidt? Een standaard verjaardag, waarbij iedereen in een kringetje zit en met elkaar praat kan ook, maar iets doen is anders dan anders. Een goede vriend bedenkt ieder jaar weer iets anders en zo organiseerde hij vorig jaar een bierproeverij en nu een wandeling in een mooi natuurgebied. Het is gezellig om tijdens een feestje iets te ondernemen en te doen. Het is bovendien gezellig en je leert iedereen op een andere manier kennen. Deze avonden zullen je nog lang bij blijven.

Cursus

Tegenwoordig is de app Vivino helemaal in. Kijken wat de kwaliteit van de wijn is en dan de score delen. Heb je weer een pareltje gevonden op vakantie? Zo zijn er speciale wijncursussen waar je op een avond bijvoorbeeld bubbelwijnen kunt proeven of is de avond echt gericht op een witte of rode wijn. Of een cursus vernoemd naar een speciaal land? Een avond alles leren over wijn of een volledige wijnopleiding volgen om een certificaat te behalen? Er zijn heel veel leuke mogelijkheden om je meer te verdiepen in het wijnvak. Misschien word je later wel sommelier?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.