11

nov

Thuisafgehaald.nl
In Food \Redactie

Passiescore:

Vrijwilligerswerk door te koken voor buren

Door Redactie

Mijn grootste passie is koken. Omdat ik het leuk vind en enkele dagen in de week vanuit huis werk, kook ik sinds een aantal jaren voor Thuisafgehaald.nl. Een handige app waar ik mijn maaltijden op zet en buurtgenoten komen met hun bakjes afhalen. Dit is ontstaan omdat ik jaren geleden een kerstlunch maakte voor het Ronald Mc Donald huis in Nijmegen en acht liter pompoensoep over had. Wat moest ik nu in mijn eentje met acht liter? Ik waarschuwde buurman Itgen, want ik was in eerste instantie benieuwd naar wat voor mensen ik aan de deur zou krijgen. Nu doe ik het al ruim drie jaar en met veel plezier. Op de dagen dat ik thuis werk, heb ik alle tijd om naar de slager, visboer en groenteboer te gaan om verse producten te kopen.

Het allerleukste vind ik de blije buren en afhalers. Iedereen komt gezellig even een praatje maken en soms is het een opstopping in mijn keuken. Ook hebben de buren bepaalde favoriete maaltijden. Zo is mijn Italiaanse aardappelschotel, stoofvlees en zuurkoolschotel in de winter favoriet. Vorig jaar tijdens oudjaarsdag had ik oliebollen, appelflappen, krentenbollen en appelbeignets gemaakt en het was het een gezellige middag met de buurt. Daar kan ik van genieten. Ook komen er wel eens eenzame bejaarden afhalen. Maar ook buren, die niet van koken houden, of midden in een verhuizing zitten. Ooit had ik ook een acteur van Goede Tijden Slechte Tijden, die bij mij een maaltijd kwam afhalen.

Vijf honderd maaltijden 

Voordat ik op werkvakantie naar Curacao ging, behaalde ik het magische getal van 500 maaltijden via Thuisafgehaald.nl. Regelmatig krijg ik ook de vraag of ik niet een eigen horecagelegenheid wilde. Door een recensie te schrijven voor Iens won ik ooit een keukenstage bij een heel goed restaurant in Nijmegen. Daar heb ik ervaren dat het werken in de horeca behoorlijk zwaar is. En dat koken voor mij een leuke hobby blijft. En dat ik me ook nog maatschappelijk kan inzetten en buren, bejaarden, eenzame mensen kan helpen, doet me alleen maar goed. Maar de droom van een pop up restaurant voor een bepaalde periode blijft nog wel bestaan. Dan zou ik in ieder geval een een horeca oven bestellen via Horecarama.nl, want koken met de oven in toch wel een van mijn favoriete bezigheden en zo kun je het ook gemakkelijk voorbereiden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.