8

mei

orbit
In Food \Restaurants

Passiescore:

Dol op Azië? Take a bite @ Orbit Amsterdam en Bloemendaal

Door Wendy Versteeg

Ik weet het… sushi is niet helemaal nieuw maar toch kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen. Eerlijk is eerlijk: de rolls zijn wat mij betreft een klein beetje verleden tijd maar de Aziatische keuken blijft magisch. Heerlijke ingrediënten als citroenbasilicum, curry leaves en shiitakes. Ik kan wel uren doorgaan!

Orbit heeft twee verschillende locaties waarvan één is gevestigd in Amsterdam. Mijn grote favoriet echter is de locatie in mijn achtertuin: Bloemendaal aan Zee. Orbit Bloemendaal is makkelijk bereikbaar, modern, trendy en heeft veel weg van een warme loungeruimte. Daarnaast kun je tijdens je gezellige onderonsje genieten een uitzicht waar maar weinig restaurants aan kunnen tippen. Orbit Bloemendaal bevindt zich namelijk direct aan de boulevard met uitzicht over het gehele strand en zee.

orbit2

De kleine hapjes zijn simpelweg tongstrelend. Chinese dumplings, gegrilde en gebakken pasteitjes… Om maar niet te spreken over de door mij zo geliefde Peking Eend. Ook de Thaise keuken stata goed op de menukaart met onder andere kreeft en kipgerechten. Overigens staan er voor de vegetariër ook meer dan voldoende gerechten op de kaart.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat mijn grote favorieten zijn: ik had het al even over de Peking eend maar ook de Japanse groene pasteitjes, rib eye rolls en gestoomd heilbot met limoensaus zijn  aanraders. Met een voldaan gevoel richting huis? Vergeet dan vooral het zwarte sesamroomijs niet en de Sgroppino (Citroen Vodka Shake) niet. Overigens betaal je voor deze lekkere shake een supplement evenals een aantal andere gerechten.

orbit5

De All You Can Eat formule maakt dit overigens ruimschoot goed. Bij Orbit kun je namelijk al terecht vanaf € 22,50 per persoon.

 

Orbit Amsterdam – Scheldestraat 95 (020-6722922)
Orbit Bloemendaal – Zeeweg 98 (023-5738010)

1 Reactie

Jaap visser

2 september 2013 om 18:41

die momenten vanaf denk 4 jaar geleden hebben altijd mijn verwachting van kwaliteit vervult, thanks, tot snel!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.