10

mei

barafoot
In Food \Recepten

Passiescore:

Zwoele zomeravonden met de cocktails van Barefoot

Door Wendy Versteeg

De temperaturen gaan heel langzaam maar zeker stijgen. Met de lente voor de deur kunnen we eindelijk weer gaan genieten. Als kustbewoner trek ik graag mijn schoenen uit, ga met mijn blote voeten in het zand zitten en dat het liefst met een heerlijke cocktail in de hand.

Barefoot komt deze zomer met een aantal verkoelende cocktailrecepten. Van de frisse Down the Aisle tot de tropische Beachcomber, het Californische wijnmerk weet ook dit seizoen weer te verrassen. De meest verfrissende cocktail waar Barefoot dit seizoen mee komt, is misschien wel de Down the Aisle, een cocktail op basis van de White Zinfandel Rosé. De basis van zongerijpte aardbeien, peren en ananas is de perfecte basis voor een zomers drankje. Receptje? You bet!

barefoot2

Down the Aisle

–          60 ml Barefoot White Zinfandel Rosé

–          25 ml Gin

–          3 schijfjes komkommer

–          20 ml citroensap

–          3 aardbeien

–          20 ml limonadesiroop

Stop alle ingrediënten behalve de limonadesiroop en ijsblokjes in en cocktailshaker. Shake dit samen gedurende één minuut. Doe de ijsblokjes in een cocktailglas en schenk de cocktail hierover uit. Aftoppen met een scheutje limonadesiroop en garneren met de aardbeien en de schijfjes komkommer.

Nog niet bekend met Barefoot? Dit is een Californisch wijnmerk dat onder de bezielende leiding van wijnmaakster Jennifer Wall lichte wijnen creëert met tonen van fruit die wijndrinkers van alle niveaus waarderen. Daarnaast steunt het merk goede lokale non-profit initiatieven over de hele wereld. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld Zeehondencrèche Pieterburen en Surfrider Foundation Holland. Zo werd in samenwerking met het wijnmerk vorige zomer een Beach Clean Up georganiseerd. “Giving back is what’s at our heart and sole”, is het motto van het wijnmerk, dat in 2011 in Nederland is geïntroduceerd.

Je vindt Barefoot onder andere bij Jumbo, C1000, Plus, Spar, Hoogvliet, Coop, Poiesz, Jan en betaald EUR 4,99 (75 cl) per fles. Meer informatie vind je op: www.barefootwine.com.

Let’s get this party started!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.