22

jul

Spingaren 4
In Food \Restaurants

Passiescore:

Heerlijke charcuterie bij Spingaren

Door Tamara Schellekens

Aan een mooi statig pand in de Herengracht is sinds eind vorig jaar het nieuwe Amsterdamse restaurant Spingaren gevestigd. Een leuk restaurant met heerlijke charcuterie, heerlijke wijnen, verfrissende Gin Tonics, speciaalbieren, cocktails maar ook verrassende vegetarische gerechten staan op de kaart. Samen met een vriend mocht ik de kaart komen proeven en het leuke restaurant ervaren. 

Het restaurant was vroeger het restaurant Belgische Lieve dus ik had het idee dat ik hier tijdens een persevenement al eerder had gedineerd of geluncht. Spingaren is helemaal gerenoveerd en heeft verschillende soorten ruimtes. Zelf vind ik de ruimte met het mos tegen de muur spannend en verrassend. Je krijgt echt zo’n instant feeling van groen, gezondheid en duurzaamheid.

Collage Springaren 2

Charcuterie

We begonnen met een leuke plank vol heerlijke charcuterie. Je kunt verschillende voorgerechten kiezen, die Spingaren dan combineert op een leuke plank. Lekkere rilette van kabeljauw, vismousse van zalm op toast, Amsterdamse uitjes, iberico worst…kies maar. Zelf vond ik de pastrami het allerlekkerst, heerlijk mals! De beignets van kikkererwten, koriander en ras el hanout yoghurt waren geweldig. Nu houd ik al van oliebollen en beignets, maar met kikkererwten en koriander geeft dit een andere en heerlijke variatie. Ook lekker voor de vegetarische gasten!

Het doet vermoeden dat Spingaren zich focust op vlees. Lekkere schouderbiefstuk, steak van dunne lende, een burger of een lekkere slagersplank. Dan krijg je een saltimbocca van kip, pancetta, rib eye uit Uruguay. De carnivoren kunnen hier hun hart ophalen. Zo ook de vriend die ik meenam. Hij genoot van zijn burger, maar er is voor iedereen wat wils.

Genoeg te proberen voor de vegetariër

Zelf had ik meer zin in iets zonder vlees. Ik ben geen vegetariër, maar vind het heerlijk om twee tot drie keer per week iets te minderen met vlees. Omdat het voorgerecht al een aantal heerlijke soorten vlees bevatte, koos ik voor de vegetarische sticky bloemkool (zie foto rechtsboven). Bloemkool is een groente, die ik niet vaak eet en toch lekker. Samen met zwarte quinoa, spinazie en bloemkoolcrème was dit een leuke afwisseling.

Collage Springaren 3

De desserts zijn lekker en verrassend. Cheesecake, hopjes crème brûlée, ganache taart en gegrilde ananas, gerechten die je niet meteen in een normaal restaurant tegenkomt. Maar als je dan zelf je kaasplankje kunt samenstellen, dan heeft dat mijn voorkeur. Je kiest uit verschillende kazen zoals Livarot Pierre de Siellac, Veldhuyzen Tradition, Azul Hojas, Brillat Savarin en Oudwijker Peitra.

Bijzondere wijnen

Collage Springaren

We, mijn tafelgenoot en ik, houden allebei wel van een goed glas wijn. Deze bijzondere wijn proefde ik tijdens het diner: de Voignier Saint Guilhem Le Desert. Het is een heel fijne witte wijn, mooie strogele kleur. Je ruikt tinten van perzik, peer en citrus en de smaak is lekker fris en heeft een goede balans tussen zoet en zuur. Tijdens het drinken komt er ook nog een verrassende smaak van lentebloemen naar voren. Ook voor mooie wijnen en een goed advies kun je bij Spingaren terecht.

Spingaren is een leuke locatie als je een goed gesprek wilt voeren en heerlijk wilt dineren voor een nette prijs. Ook hebben ze verschillende ruimtes voor grote groepen van 30 personen of groter.

Spingaren, Restaurant Amsterdam, Herengracht 88, 1015 BS Amsterdam, 020-6249635

Passievrouwen is uitgenodigd door Spingaren om een review te schrijven. Dit verandert mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.