9

jan

IMG_5256

Passiescore:

Hi Gorgeous! Lekker dineren bij restaurant JAQ!

Door Redactie

Rotterdam is een nieuw restaurant rijker! In het theaterdistrict, tegenover het oude Luxortheater en dichtbij het Hofplein, opende onlangs restaurant JAQ haar deuren. Lekker even een drankje doen voordat je gaat winkelen of stappen. Rotterdam is tegenwoordig helemaal de place to be.

 Executive chef Paul Dingjan is de baas van de keukenbrigade en hij heeft samen met zijn collega’s een heerlijke menukaart samengesteld. De gehele dag kun je dezelfde gerechten krijgen. Shared dining om te delen zodat je meerdere gerechten kunt bestellen en de hele tafel vol kan staan met kleine gerechtjes en hapjes. Een paar weken geleden mocht ik als eerste de kaart proeven! Daar zeg ik geen nee tegen! Je kunt de avond starten met een lekkere borrel. Voor mij nu even alcoholvrij, maar er staan zeker lekkere mocktails op de kaart (ideaal als je meedoet aan dry january!). Maar voor de liefhebber vind je op de kaart de klassieke cocktails, lokale bieren en heerlijke bar bites.

restaurant JAQ collage

Verrassende combinaties

De Jaqshuka (leuke woordspeling) is een stoof van ei met tomaatchili, cashew, koriander en spinazie. Maar je hebt er ook verschillende clubsandwiches. Mij kun je af en toe ook gewoon blij maken met een frietje, maar déze friet is sjiek: met puled pork en chipotle mayonaise, een beetje vergelijkbaar met de Rotterdamse kapsalon. Ze laten de dry aged rib eye drie weken drogen in de eigen droogkast van het restaurant.

restaurant JAQ collage 5

Nieuwe stijl

Ben je vegan of vegetariër? Ook dan biedt restaurant JAQ je vele mogelijkheden. De avocado sandwich, halloumi sandwich of de Buddha bowl met soep of salade? Ook hier kun je weer uiteraard naar wens vlees of vis toevoegen. Maar hoe leuk is het om te starten met een chacuterieplank met pulled pork sliders, mini burgers en chumichum? Dan heb je echt het gevoel van delen. Ik zou een moord doen voor de steak tartaar, maar dat is nu met mijn zwangerschap niet verstandig. Des te meer reden om in de zomer een keer terug te gaan. Een lekkere strandkrabbetjessoep met citroengras, gember, kokos en gamba? Desserts staan niet op de kaart, mr je krijgt een leuke variatie van verschillende soorten desserts.

restaurant JAQ collega 6

Interieur

Persoonlijk vind ik de aankleding en het interieur van dit nieuwe restaurant echt een pré. Gouden verlichting, veel spiegels, de combinatie van roze met groen en de gouden details geven JAQ een onderscheidende en luxe uitstraling. Ik houd wel van deze stijl. Beetje bling bling. Styliste Marcella Kanters ontwierp het bargedeelte en het is erg trendy en modern. Met speciale bloemen en planten gecombineerd in een industrieel design met betonnen vloer en fluwelen, lekker zittende stoelen. Zit je lekker hoog aan de bar? Ook dit gedeelte van het restaurant is toegankelijk voor de start van een lekker borrel aan het begin van het weekend!

restaurant JAQ collage 3

Restaurant JAQ, Kruiskade 9, 3012 EE Rotterdam, 010-7108028

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.