Zeker in de periode van corona zijn we steeds meer gewend geraakt om alles digitaal te doen. Boodschappen, eten laten thuis bezorgen, kleding, maar heb je wel eens aan geboortekaartjes gedacht? Een geboortekaartje kun je nu ook heel gemakkelijk digitaal laten opmaken en bestellen met de perfecte kwaliteit. Want hoewel we steeds minder post krijgen, is een geboortekaartje echt nog steeds iets moois om te versturen. Nieuw leven, een aankondiging. 

En er is heel veel keuze. Je hebt tegenwoordig weer heel veel nieuwe en leuke geboortekaartjes en in dit artikel neem ik jullie mee in de nieuwste trends.

Prints met jungle 

Je ziet het op de kinderkamers ook steeds meer dat je de muren laat behangen met het thema jungle. Dit komt ook terug in de nieuwe en hippe geboortekaartjes van deze tijd. Geboortekaartjes met dieren, veel planten en palmbomen zijn dé trend en worden nu als geboortekaartje vaak gekozen. Een lief diertje erop oogt schattig en geeft altijd een groot aaibaarheidsgehalte.

Vintage 

Ook het jeugdsentiment komt weer helemaal terug in de geboortekaartjes. Een tekening van een oude kinderwagen of oude figuren uit het verleden zoals Jip en Janneke. Je kunt ze accentueren met een schaduw voor een mooi effect of het papier zo uitkiezen dat het een ouderwets effect geeft als je dat leuk vindt. Je krijgt dan ook een unieke en authentieke uitstraling.

Goudkleurig folie

Wat je ook steeds meer tegenkomt, zijn geboortekaartjes met goudfolie. Dat geeft een extra chique karakter aan het geboortekaartje en maakt het heel stijlvol. Echt helemaal af! Je kunt dit combineren met zachte kleuren en de naam van je kindje. Maar er is nog meer: je kunt de geboortekaartjes opleuken met hartjes of sterretjes en zelfs met confetti. Het geeft vaak een extra leuk effect zodat het nog meer opvalt. 

Collage Tadaaz 2

Collage Tadaaz 6

Kleuren

In de babykamers en met de babykleertjes komen steeds weer dezelfde kleuren terug. Mint is favoriet op dit moment en kan voor zowel een jongen als een meisje. Ook okergeel, donkergroen en printjes zoals de zebra doen het goed. Zwart en wit met een kleur is ook favoriet. Wat is jouw favoriete kleur?

Klassiek

Houd je meer van de klassieke en stijlvolle geboortekaartjes? Ook deze zijn uiteraard nog steeds goed verkrijgbaar en hebben een uitgesproken karakter met op de voorkant de naam. Soms zit er een strikje bij en een kleine tekening met houtskool.  Je kunt natuurlijk gemakkelijk variëren met illustraties en bent ook vrij om daarin te kiezen.

Verschillende vormen 

Ook is het leuk om een geboortekaartje uit te kiezen wat qua vorm net even anders is dan je gewend bent. Een langwerpig geboortekaartje of een rond geboortekaartje. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden in.

Het leuke is dat je bij Tadaaz eerst een aantal proefdrukjes kunt aanvragen. Zo kun je je geboortekaartje helemaal customizen en naar jouw zin maken. Je kunt zelf een foto toevoegen of een klein gedichtje. En lang wachten? Nee hoor! Je hebt je proefdruk dan binnen enkele dagen en soms nog de volgende dag in huis en krijgt er dan echt een idee bij. Eigenlijk wist ik bij het zien van de geboortekaartjes al meteen welke mijn voorkeur had. Maar kies je voor vierkant of rechthoekig? Voor liggend of staand? Met foto of zonder foto? Je kunt bij de geboortekaartjes de verschillende voorkeuren kiezen en helemaal op jouw manier samenstellen via de website van Tadaaz. Voor ons tweede dochtertje Elize wilde ik een zacht en roze geboortekaartje. We hebben verschillende proefdrukjes besteld en het geboortekaartje met goudkleurige hartjes sprak ons het meest aan. We werden hier met z’n tweeën helemaal blij van en dit is uiteindelijk het geboortekaartje geworden van ons mooie tweede meisje! 

Collage Tadaaz 3

Collage Tadaaz 7

Het was enorm leuk om het geboortekaartje uit te kiezen. Welk geboortekaartje vind jij leuk?

Door gastblogger Sascha