17

okt

Uitgelicht Speelgoed van het jaar
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Speelgoed van het Jaar verkiezing – stem nu!

Door Redactie

De pepernoten liggen al weer in de winkels, de eerste sinterklaasboeken worden door de postbode bezorgd en de verlanglijstjes worden al weer gemaakt. Over zes weken komt Sinterklaas al weer aan in Nederland. Wat staat er op het lijstje van jouw zoon of dochter? In deze tijd hebben de speelgoedmerken ook weer hun nieuwe speelitems gelanceerd en maken we ons op voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar

Ieder jaar vindt de verkiezing Speelgoed van het Jaar plaats met in iedere categorie verschillend speelgoed genomineerd. Je hebt verschillende categorieën: 0 tot en met 3 jaar, 4 en 5 jaar, 6 en 7 jaar, 8 en 9 jaar, 10 en 11 jaar en 12 tot en met 17 jaar. Ook is er nu een speciale categorie voor genomineerden 18 plus. Voor onze meisjes kregen we het leuke speelgoed van Smartmax opgestuurd om te reviewen.

Categorie 0 tot en met 3 jaar

In deze categorie zijn er twee soorten genomineerd: het kinderdagverblijf van Playmobil en de SmartMax My first – sounds & senses met leuke rammelaars in de vier basiskleuren: rood, geel, blauw en groen. Met leuke gezichtjes op de rammelaartjes en verschillende geluidjes kan je baby of dreumes zelf muziek en geluid maken. Je hebt vier elementen, vier stokjes of staven en vier rondjes. Alle staven en stokjes hebben een andere structuur  en voelen anders aan: met ribbeltjes, golfjes en bobbeltjes. Dit pakt lekker vast door en in de kinderhandjes. Ook hebben de bolletjes allemaal twee soorten emoji’s op hun gezichtje: van blij tot huilen etc.  De rammelaars maken verschillende soorten geluid zodat de zintuigen van de baby en / of dreumes optimaal worden geprikkeld. Van een soort sambabal tot klikjes.

Speelgoed van het jaar 1

Bouwen

De materialen zijn erg stevig en niet kapot te krijgen. De leeftijd is vanaf 1 tot 3 jaar, maar het is ook leuk voor oudere kinderen. Met de acht verschillende onderdelen kun je heel veel mogelijkheden uitproberen. Er zit een magnetisch element in de staven zodat je de staven kan klikken aan de bolletjes (de emoji’s). Maar ook de rondjes passen er tussen. Kindjes worden zo uitgedaagd om creatief te zijn en het prikkelt de ogen en handen. Zo kun je vierkantjes en driehoekjes maken, maar de meest gebruikte vorm is toch wel de rammelaar: de combinatie van het staafje en het blokje. Je kunt dus lekker rammelen, bouwen en schudden. Het is enorm leuk om kinderen te laten ontdekken en dat doen ze bij ons thuis dan ook optimaal! Het is gewoon fijn speelgoed waar je veel kanten mee op kunt. De zintuigen worden p verschillende manieren geprikkeld en de kleintjes hebben urenlang speelplezier. Het materiaal is van rubber en kunststof en het is verkrijgbaar voor € 21,99.

Stemmen

Je kunt nu stemmen op de verkiezing Speelgoed van het Jaar! Een vakjury maakt een selectie van het speelgoed en het geselecteerde speelgoed maakt kans op de titel Speelgoed van het Jaar. SmartMax My first – Sounds & Senses is genomineerd in de categorie van 0 tot en met 3 jaar. Kijk hieronder welk speelgoed nog meer is genomineerd. Wat is jouw favoriet?

Speelgoed van het jaar 2

In de categorie 4 en 5 jaar is het spelletje Ik leer symmetrie genomineerd. Ook PAW Patrol is in deze leeftijdscategorie enorm populair. De Ultimate Police Cruiser maakt ook kans op de prijs in de vier en vijf jarigen. Louis Liaan van Megableu en Jaak en de Bonenstaak van Smart maken de vier genomineerden compleet.

Speelgoed van het jaar 3

Bij de 6 en 7-jarigen is Mamie Josie de Kangaroe een kanshebber. Maar ook de startersset van Mario met de lego, de Bank Attack van Meableu en Froggit met de kikkers van Smart. Froggit lijkt me een leuk spelletje om te spelen!

Speelgoed van het jaar 4

De leukste spelletjes Color Addict van Cartamundi, DOTS BFF armbandenset van Lego of toch het spelletje Lama van 999 Games? Stem en win en misschien maak jij ook kans op een van de prijzen! Wat vind jij het leukste spel in deze categorie van 8 en 9 jaar?

Speelgoed van het jaar 5Het spel Overbooked van Jumbo staat nog op mijn lijstje. Het lijkt me een enorm leuk spel. Ook de zoektocht naar El Dorado van 999 Games of de Cube Duel van Smart dingen mee naar de prijzen in de leeftijdscategorie van 10 en 11 jaar!

Speelgoed van het jaar 6

En voor de oudere kinderen en volwassen de spannende games van De Crew (999 Games) of Black Stories Uni Edition (Tucker’s Fun Factory). Wat is jouw favoriet? Je kunt nog tot 1 november stemmen! Stemmen kun je hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.