11

nov

Kindergordijnen uitgelicht
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

De tips voor de inrichting van de leukste kinderkamers

Door Redactie

Ben je bezig met de inrichting van jouw kinderkamer? In dit artikel geven we je een aantal leuke tips! Iedereen heeft natuurlijk een verschillende smaak, maar wellicht bieden deze ideeën voor jou inspiratie. Toen ons tweede meisje op komst was, was het leuk om na te denken over de inrichting en tegelijkertijd ook de kinderkamer van ons oudste meisje opnieuw te verfraaien. 

Eyecatchers

Het leuke is om in de baby of kinderkamer iets opvallends tegen de muur te hangen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi schilderij laten maken, een leuke knuffel in de vorm van een dier ophangen of een mooie hemel boven het wiegje hangen. Ook kun je iets op maatwerk laten maken. Belangrijk zijn hierbij natuurlijk ook de kindergordijnen, die vaak een baby of kinderkamer helemaal af maken. Deze kun je bij Kindergordijnen helemaal mooi op maat laten maken. Wij kozen voor de roze pasteltint en hebben de gordijnen met speciale stof laten verduisteren. Hopelijk slapen onze meisjes dan lekker lang uit in het weekend!

Kindergordijnen 2

Wanddecoratie

Je kunt ook kiezen voor opvallend behang op een bepaalde wand.  Je hebt heel veel verschillende soorten behang, die voor iedere portemonnee geschikt zijn. En je kunt ook een muur behangen of schilderen in combinatie met een wat goedkoper behang of verf. In deze tijd, waar we allemaal op de knip moeten letten, is het ook leuk om gebruikte meubels op te knappen en hoeft het dus helemaal niet duur te zijn. Je kunt de her te gebruiken meubels in een moderne kleur schilderen en een hele nieuwe look and feel geven. Zeker als je naar de aanbiedingen kijkt in doet-het-zelf zaken of verfzaken. Een leuke originele muurschildering of een mooie en unieke poster aan de muur. Als je lang genoeg zoekt, is alles betaalbaar. Maar als je echt iets speciaals wilt, kun je ook advies inwinnen bij een styliste, maar dan ben je wel wat meer kwijt.

Rust

Het is belangrijk dat de kinderkamer rust uitstraalt zodat jouw baby of kind ook rustig kan slapen en niet te veel wordt afgeleid. Warmte en een fijn kleurengebruik zijn aanraders. Licht is ook belangrijk in de kinderkamer. Elke kleur in de kinderkamer verschilt en dit is mede afhankelijk van het licht. Zit de kamer bijvoorbeeld op het zuiden of noorden? Soms kan een kleur bijvoorbeeld heel anders uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan grijs of lichtblauw. Je kunt altijd een waaier meenemen en dit erbij pakken in de kinderkamer. Zo zie je precies waar de kleur in de waaier zich bevindt.

Kindergordijnen 1

Aankleding

Je kunt de kinderkamer verder nog aankleden met leuk beddengoed, een kinderlampje, handgemaakte spullen, muurstickers, posters, kaarten en een leuk vloerkleed. Een kinderlampje is ook een echte musthave.

Inspiratie

Waar kun je de inspiratie vandaan halen voor de kinderkamer? Neem eens een kijkje op Pinterest en begin met een leuk mini moodboard. Je kunt bijvoorbeeld kleuren bij elkaar zoeken of kiezen in een bepaald thema. Of een illustratie die je inspireert? Zo kun je dan bijvoorbeeld een kleur nemen die je kunt kiezen voor de kindergordijnen, de kast of de commode. Hoe leuk is het om aan de kinderkamer te beginnen? Stap voor stap ontstaat dan de kinderkamer. Ook is het leuk om je te laten verrassen in woonwinkels of op beurzen, maar dat zal nu door Corona wel even duren. Lekker om te neuzen op internet vooral nu, zeker als het weer zoals vandaag wat minder mooi is.

Wat vind jij belangrijk in een baby of kinderkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.