14

nov

Zazu uitgelicht
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

Slaap kindje slaap: review Zazu Cody

Door Redactie

Slapen is van levensbelang. Ook voor baby’s en kleine kinderen. Ons eerste meisje was een enorme nachtbraker. We hebben nachtenlang met haar opgezeten en vonden het heel moeilijk als ze huilde. Nu hebben we bij de tweede dit iets anders aangepakt en je merkt het verschil. Wanneer laat je je kindje huilen en wanneer troost je hem en/of haar? Het is in het begin best vermoeiend om te worden onderbroken en meerdere keren uit bed te moeten. 

Observeren

Belangrijk is om goed naar je kindje te kijken. Een kleine baby kan nog niet zeggen of hij moe is. Een beetje in de ogen wrijven, rollen met de ogen en wegkijken zijn signalen dat ze moe worden en zijn. Het is goed om extra alert te zijn op deze signalen want het is niet handig als een kindje te wakker blijft.

Zazu 3

Regelmaat en ritme

Hoe herken je of je baby of kindje slaap heeft? Het is vanaf het begin aan te raden om een ritme en regelmaat te hebben. Een baby slaapt steeds minder hoe ouder hij of zij wordt. In het begin is dat nog maar 1,5 uur tot 2 uur wakker en als ze tegen de een jaar worden, gaan ze over op een of twee slaapjes per dag. Onze oudste slaapt nu nog maar een keer en de baby doet het lekker op zijn gevoel, maar gaat nog meerdere keren per dag naar bed toe. Kijken of luisteren is altijd het meest voorname om je kind goed te laten slapen. Routine is echter wel een must. Als je kleintje op slaap valt tijdens het voeden of lekker op schoot zal dit misschien een gewenning worden en dat is niet altijd fijn.

Zazu Cody 1

Vaste slaapplek

Een vaste slaapplek met routine en goede gewoonte is goed voor hem of haar. Je kunt na een bepaalde periode na je voeding je kindje in bed leggen en een vast ritueel aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan knuffelen, een muziekje, aaien en gedag zeggen. Sinds een half jaar hebben we nu de Cody van Zazu in haar slaapkamertje staan en dit werkt erg goed. De babykamer en kinderkamer worden omgetoverd tot een magische onderwaterwereld door bewegende golven en zwemende visjes in het water. Op de achtergrond hoor je relaxte geluiden van de oceaan. Het is een programma, dat bestaat uit drie stappen. Je kunt kiezen uit drie soorten muziek zoals bijvoorbeeld van de oceaan, het kloppen van de hart of van de bekendste slaapliedjes, waarbij baby’s en kinderen in kleine stapjes steeds dieper in slaap komen. Bij ons werkt dit voortreffelijk. Zeker nu het wat vroeger donker is en ook de lichteffecten mooi te zien zijn op het plafond van de kinderkamers. De visjes hebben een rode kleur en dit is vooral erg aansprekend bij baby’s. Ook draait Cody rond zodat dit in de gehele kamer te zien en natuurlijk te luisteren is. Je kunt kiezen uit twee soorten volume en dit dus harder en zachter zetten. Cody heeft ook een lekkere zachte knuffel erom heen alleen moeten we bij de oudste opletten dat ze niet gaat wandelen:). De geluiden en beelden van de onderwaterwereld hebben ons wel veel rust gegeven. Je doet er drie AA batterijen in en kunt dit gemakkelijk vervangen. Echt een aanrader Cody! We hebben nu al veel meer nachten mogen ervaren van snel inslapen en doorslapen.

Zazu Cody 2

Vertrouwen

Als papa of mama ben jij degene, die jouw kindje naar bed brengt en in de ochtend ook als eerste weer ziet. Dat geeft vertrouwen. Sommige baby’s en kinderen vinden het prima om overal te slapen en anderen kiezen het liefste hun eigen bedje uit. Als jouw kindje slecht of slechter slaapt, is het belangrijk om zo weinig mogelijk prikkels te creëren. Lekker veel thuis, frisse lucht en iets meer structuur zal alleen maar ten goede komen aan de nachtrust van jouw baby of kindje en ook die van jou! Wat zijn jouw tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.