16

jan

IMG_8603
In Kids \ Kids

Passiescore:

Leuke apps voor meisjes en jongens van 8 tot 12 jaar

Door Redactie

Hoe ouder je meisje wordt, hoe meer ze bezig is met haar verjaardag. Ze kiest steeds meer voor grotere cadeaus en vraagt aan de belangrijkste mensen zoals opa en oma, tante en de belangrijkste vriendinnen geld om vaak een groot cadeau te kopen. Dit jaar staat met stip op één op haar verlanglijstje: een iPhone12 kopen of van haar geld verzamelen om te kopen. Tegelijkertijd biedt een nieuwe telefoon ook weer tijd om de verzameling van apps eens door te nemen met dochterlief en er een aantal leuke stimulerende en lerende apps aan toe te voegen. Waar is ze vooral mee bezig?

Pou

Pou is een buitenaards wezentje wat je kunt verzorgen en op kunt laten groeien. Zo kun je Pou eten geven, maar als hij te veel eten krijgt, wordt Pou te dik en wordt hij ziek. Als Pou te weinig eet, wordt hij ziek en heeft hij honger. Zo leer je steeds meer hoe je Pou kunt verzorgen. Het inzicht en denkvermogen van je kind wordt vergroot.

Engels leren 

We vinden het belangrijk dat onze dochter beter wordt in Engels. Daar heeft ze later alleen maar profijt van, dus daarom hebben we ook een voorkeur voor een app zoals Engels leren voor kinderen. Zo krijgt je kind stapsgewijs leuke Engelse woorden voorgeschoteld en ontwikkelt zij haar woordenschat razendsnel. In het begin kun je van losse woorden zinnen leren maken. Het niveau wordt steeds moeilijker en past zich aan aan het niveau en de ontwikkeling. Ook heb je audiobestanden waarmee je de luistervaardigheid kunt oefenen. Het is een leuke en creatieve uitdaging voor kinderen. Ideaal is ook dat je kind rustig wordt van deze app.

Geheugenspelletjes

Met geheugenspelletjes kunnen kinderen hun geheugen trainen, maar wordt ook hun probleemoplossend vermogen gestimuleerd. Ook is het goed voor je concentratie. Het werkt gemakkelijk omdat je je alleen je scherm maar hoeft aan te raken en zo wordt getraind op je geheugen. Eigenlijk een soort memorie. Je hebt verschillende niveaus en kunt zo je vaardigheden mooi trainen.

Me A kids dairy

Hoe leuk is het als je kind digitaal een dagboek kan bijhouden. Je maakt eerst een profiel aan met een eigen poppetje en beantwoordt een aantal vragen. Je kunt foto’s, gifjes en allerlei dingen van je familie en vrienden toevoegen. Het inlevingsvermogen en de creativiteit van je kind wordt gestimuleerd. Mooi meegenomen dus!

Toca Lab: Elements

Ook is het leuk als je kinderen al vroeg in aanraking komen met de wetenschap. Een laboratorium met allerlei middelen en voorwerpen waarbij ze spelenderwijs worden uitgedaagd met wetenschappelijke processen zoals ontdooien, afkoelen en centrifugeren. Hierbij wordt je kind uitgedaagd om te ontdekken en te experimenteren.

TikTok

Dansjes maken met TikTok is op deze leeftijd helemaal in. Foto;s maken op haar kamer met vriendinnetjes, delen op Instagram en verschillende kleuren en achtergronden. Dat is dé activiteit op dit moment. Lekker bewegen is altijd goed en ook hier laten we haar vrij in. Zeker op dit moment dat de sociale contacten met school toch worden beperkt.

Wat zijn andere leuke apps die jij op dit moment gebruikt voor jouw kinderen?

IMG_8603

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.