1

aug

IMG_8603
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Tips om een lange autorit naar vakantie leuker te maken

Door Redactie

Binnenkort gaan we met de meisjes naar Frankrijk. Het is voor het eerst dat het weer kan met de beperkingen die er gelden. Voor ons jongste meisje wordt het de eerste vakantie naar het buitenland en het is toch best spannend hoe de autorit zal verlopen. In dit artikel delen we een aantal tips die ik heb gekregen van vriendinnen, die al vaker met hun kinderen op vakantie zijn geweest. Hoe houd je het leuk op de achterbank?

Cadeautje voor onderweg

We zijn van plan om een leuk tasje te maken met allemaal kleine cadeautjes voor onderweg. Ons jongste meisje is helemaal dol op het tijdschrift Bobo en daarom hebben we haar ook een bobo abonnement gegeven en de afgelopen weken de nummers en tijdschriften al opgespaard. Zo kan ze lekker lezen op vakantie. Ook doen we wat gezonde snacks in het tasje voor onderweg, wat snoepjes en een flesje water. Voor de jongste hebben we een doeboek gekocht en ook nog leuke stickertjes. Zo kunnen ze zich een beetje vermaken. Ze vinden het een feestje om de cadeautjes open te maken.

Regelmatig de benen strekken

Met kleine kinderen weet je dat je al vaker stopt, om ze even lekker te laten lopen en uitrazen. Ook voor de extra sanitaire stops is het handig. Ook is het goed om ze vooraf goed naar het toilet te laten gaan, zodat ze niet al na vijf minuten willen stoppen.

Leuke spelletjes voor onderweg

Het is leuk om spelletjes te spelen. De gouden oude spelletjes “ik zie wat jij niet ziet” en “ik ga op reis en neem mee” zijn leuke manieren om de kinderen onderweg te vermaken. Ook kun je bijvoorbeeld Autobingo spelen.

Digitaal vermaak

In de auto kun je de kinderen ook een tijdje bezig houden met een leuk filmpje op de Ipad of E-reader als ze al kunnen lezen. Vaak is het handig om dan voor ieder kind een goede koptelefoon mee te nemen zodat iedereen ongestoord kan luisteren. Ook kun je voor nu de schermregels even aanpassen aan de vakantiemodus.

IMG_8603

Liedjes zingen

Onderweg kun je ook samen liedjes zingen of een aantal favoriete nummers op een USB-stick zetten om te luisteren. Dit maakt de kinderen vaak ook lekker rustig. Veel verschillende dingen om af te leiden is fijn.

Schoon houden

Voor de jongste meisjes leggen we een kleed op de achterbank zodat het schoon blijft met alle drinken en etensresten. Het is geen overbodige luxe om ook billendoekjes en snoetenpoetsers mee te nemen voor onderweg. En een handige grijper zorgt er ook voor dat je gemakkelijk iets kunt pakken als er iets op de grond valt.

Wat neem jij mee voor onderweg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.