14

mei

Giraph Candy Piep
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Kinderen goed laten slapen met wisselende temperaturen: tips

Door Redactie

Het is een beetje vreemd weer. De laatste tijd volgt een warme dag een koude dag op en is het voor je kindje misschien ook moeilijker om goed in slaap te komen? Aan onze meisjes merken we dat in ieder geval wel. Ook als ze weer een ander (slaap)ritme aannemen of een regeldagje hebben, merken we dat meteen en het is weer even wennen om in het juiste ritme te komen. 

Warm weer is voor kleine kindjes niet altijd even prettig. Veel kinderen slapen minder goed en hebben een mindere nachtrust. Onze dochters vallen moeilijker in slaap, worden ‘s nachts gemakkelijker wakker en zijn ook onrustiger. Iets dat we liever niet hebben. Een kindje heeft vaak een dag en nacht ritme en is dan gewend om op vaste tijden naar bed te gaan. Als het langer licht is en ook ‘s avonds nog langer warm, ben je al snel geneigd om ze later naar bed te doen. Voordeel is dat ze dan ook lekker moe zijn en het weer is afgekoeld. Het is een voordeel als je in de ochtend wel gewoon vroeg op staat en actief bent.

Ook slaapt ons oudste dochtertje minder goed door de warmte. Met een warme huid koel je minder snel af en en duurt het wel even totdat je huid naar de lichaamstemperatuur is gedaald.

Luchtige slaapzak en kleding 

Het aanpassen van de kleding bij warme dagen is aan te raden. Een belangrijk onderdeel voor de baby is de slaapzak. We zijn helemaal fan van de Puckababy slaapzakken voor vier seizoenen. Je kunt dit aanpassen aan de temperatuur en warmte. De slaapzak heeft namelijk vier verschillende TOG waarden, zo heb je voor iedere temperatuur de juiste slaapzak bij de hand. De slaapzak is ook lekker zacht van binnen en onze meisjes zijn er dol op. Ook de leuke prints, bijvoorbeeld de roze hartjes met witte achtergrond (onze favoriet!), met wolkjes of met streepjes, of andere leuke motiefjes. Het is een slaapzak van 100% katoen in de zomer en 50% teddy en 50% katoen in de winter. Het is heel gemakkelijk aan te passen aan de seizoenen en je kunt het gemakkelijk wassen. Dus als we dan over duurzaamheid spreken, is dit ook uitermate geschikt en niet onbelangrijk in deze tijd. Je hoeft de slaapzak namelijk maar één keer te kopen. De mouwen kunnen eraf voor de lente en zomer en voor de winter zitten er ook nog heerlijke wantjes in. Onze meisjes slapen als roosjes. Ook toen ze net geboren waren, hadden ze de fijne Puckababy piep en dit gaf een heerlijk geborgen en ingebakerd gevoel.

IMG_9303

Bron: Puckababy met baby en model Liam van Kinderfavorites

Bewegen

Lekker bewegen in de buitenlucht, in het bos of in het zwembad zorgt ervoor dat je kleintje lekker moe wordt en beter kan slapen. Waterspelletjes doen in deze tijd is ook enorm leuk.

Veel drinken

Het klinkt misschien heel erg cliché, maar veel drinken en dan bij voorkeur water is goed voor de kleintjes. Onze meisjes hebben eigenlijk altijd wel hun drinkbeker bij de hand en zo kunnen ze tussendoor even snel een slokje water nemen. Dit stimuleren we ook. Ook kun je in deze tijd kiezen voor fruit waar extra water in zit zoals meloen en tomaat.

Giraph Candy Piep

Even lekker afkoelen

Even lekker afkoelen met een koude of lauwe douche voor het slapen gaan, kan ook helpen!

Giraph Sky Piep sfeer

Bron: Puckababy met baby en peuter Liam van Kinderfavorites

Zweten

Als je kindje veel transpireert, net zoals ons tweede meisje, nemen we vaak een extra handdoek mee en leggen dit ook in de wandelwagen en in de autostoel. Dit verkoelt en neemt vocht op en dat is wel zo prettig. Ook kindjes die huilen, maken zich veel te druk en dat is bij warmte niet goed. Even wat extra drinken of een koel washandje op haar voorhoofdje kan helpen bij warmte.

Andere slaapplaats

Je kunt ook nog altijd kiezen om je kindje in een andere kamer te leggen. We leggen onze jongste bij extreme hitte nog op onze slaapkamer, zodat we haar extra goed in de gaten kunnen houden!

Wat doe jij met deze hitte en wisselende weersomstandigheden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.