15

sep

Osmo 4
In Kids \ Kids

Passiescore:

Spelenderwijs leren met Osmo: Little Genius Starters Kit voor sinterklaas

Door Redactie

Programmeren klinkt als iets wat moeilijk is, maar het is de toekomst van onze kinderen. Ze worden al jong spelenderwijs met oefenen en ontdekken opgevoed en hoe leuk is het als ze al spelenderwijs leren programmeren met Osmo? We mochten de Little Genius Startersset testen en we zijn erg enthousiast. Het is super leuk om je kinderen al op jonge leeftijd bezig te laten zijn met programmeren op een speelse manier. 

Little Genius Starterskit

Osmo heeft veel verschillende sets voor verschillende leeftijden en de Little Genius startersset is bedoeld voor de allerjongsten. De startersset wordt in een mooie doos verpakt en je kunt alles gemakkelijk opbergen als je klaar bent. Het is echt een kwaliteitsproduct, waarbij alles er goed uit ziet van vormgeving tot de gebruikte materialen. Niet alleen de spelletjes op de iPad, maar ook de dock en accessoires. De spelletjes zijn Nederlands gesproken en je kunt samen met je kind alles stapje voor stapje alles opzetten. Als ze ouder zijn, kunnen ze dat zelf, maar nu is het met de 3-jarige leuk om het samen te doen. Je zet de iPad in de dock samen met de speelmat en de reflector. Met de Little Genius kun je vier verschillende spelletjes spelen. Per speelkit zijn er twee spelletjes en heb je twee keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld in Stories met de meegeleverde kleertjes de pop aankleden. Ook help je het meisje of poppetje steeds met opdrachten en door de verhaaltjes leert de kleine spelenderwijs.

Osmo 6

Vier spelletjes 

Je kunt in totaal via de app vier spelletjes downloaden: ABC’s, Squiggle Magic, Constume Party en Stories. Het voordeel is dat je als ouder niet continue bij je kind hoeft te zitten (dit is echter de eerste paar keren wel handig omdat je het dan zelf ook goed snapt!). De jongste gaf de voorkeur aan de Squiggle Magic en de Costume Party. De Costume Party (de kleding) is voor de jongste het gemakkelijkste, omdat je stapje voor stapje wordt meegenomen. Bij de Costume Party en Stories spellen heb je 19 verschillende kostuums/kledingstukken en een basisfiguur. Hoe leuk is het dat je het haar en de huid zelf kunt kleuren en helemaal persoonlijk kunt maken? En met de Stories gaat het persoontje ook echt dingen beleven en komt het tot leven. Ze vinden dit erg grappig.

Osmo 5

Voor onze oudste is de ABC-app ideaal. Zeker voor de kinderen, die naar school gaan, is de interesse hier meer en groter in. Met de siliconen stokjes en ringen kun je letters en figuren leggen. Ze moet zelf de letters namaken op het scherm met de meegeleverde figuurtjes. Letters worden duidelijk uitgesproken en ook wordt met de letter gekozen, waar ze ook een figuurtje van moet neerleggen. Met de leuke beer is het leggen van de letters mooi en grappig. En van die figuurtjes maak je dan via de Squiggle Magic Apps weer eigen creaties, die tot leven komen op de iPad. Hier ontwikkelt je kind dus echt zijn of haar creatieve vaardigheden. Je kunt kleine beloningen verdienen bij de vier spelletjes en dit werkt erg goed bij de kinderen. Je hebt ook een speciale ouder app, waar je de vorderingen van jouw kind kunt bijhouden. Dit zit allemaal in dezelfde software. Dus leuk dat de voortgang wordt bijgehouden. Zo kunnen ze er vakanties lang en weekenden lang mee doorspelen.

Osmo 4

Programmeren stimuleert bij kinderen het creatief en logisch denken en ontwikkelt het ruimtelijk inzicht. Met programmeren leer je werken volgens een vaste structuur naar het einddoel. Zo zijn de meisjes al vroeg bezig om hun probleemoplossend vermogen verder te ontwikkelen. Dit is handig voor later. In de Little Genius Starterskit van Osmo zit een iPad Base in, die je nodig hebt voor het leren programmeren met Osmo in het pakket. En daarnaast heb je diverse spellen om te leren.

Onze ervaring met de Little Genius Startersset

Het is ontzettend leuk om te zien dat de meisjes al vroeg dol zijn op spelletjes. Natuurlijk willen we niet dat ze nu al de gehele dag achter een schermpje zitten en de hele dag filmpjes kijken, maar iets waarmee ze kunnen leren, vinden we leuk. Ook is dit educatief en kunnen we er een tijdslimiet koppelen aan de spelletjes. Het is een mooie combinatie tussen de iPad en fysieke spelletjes, waar de kinderen gewoon lekker bezig zijn. De interactie tussen de iPad en de fysieke spelelementen maakt het leren en oefenen nog leuker en gemakkelijker voor de kinderen. En: je hebt dus geen WiFi nodig! Altijd handig als je kind even op een rustig plekje tijd voor zichzelf nodig heeft. Het is ontzettend gemakkelijk om de apps te installeren en de Osmo iPad Base is ontzettend gemakkelijk in gebruik. Je legt de speelmat neer, doet de iPad goed in de houder en je doet het rode blokje over de camera. Zelfs die kleine heeft het nu al snel door hoe het werkt!

Osmo 2

De Little Genius Starter Kit is voor kinderen vanaf 3 jaar tot 5 jaar, maar Osmo heeft ook een speciale starterskit voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar en verschillende andere sets. Houd je kind bijvoorbeeld van tekenen? Dan is de creatieve starterskit aan te bevelen. Je hebt ook de set van Pizza Co, waarmee je je eigen pizzeria runt. Daarnaast zijn er nog een aantal uitbreidingssets. Misschien leuk op het verlanglijstje van jouw kinderen? De producten van Osmo zijn onder andere te koop bij Bol.com en op andere websites.

Osmo 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.