22

sep

21255_Op ontdekking in het bos_COVER_DUTCH.indd
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

De leukste kinderboeken over de natuur en het bos

Door Redactie

Het is binnenkort kinderboekenweek en het is nu echt een prachtige tijd om lekker de natuur in te gaan. Helemaal fijn is het met een mooie zonnestraal of in ieder geval droog weer. Uitgeverij Deltas heeft twee mooie nieuwe boeken: Op ontdekking in de natuur en Op ontdekking in het bos. Leuk voor de aankomende herfstvakantie of in het weekend als je lekker de natuur of het bos in gaat. 

Op ontdekking in de natuur 

Op Ontdekking in de natuur is geschreven voor Alice Jaes en Emily Bone. Je hebt verschillende onderdelen en hoofdstukken in het boek: bij het water, de kust en het strand, maar ook aan de oever van de rivier. Ook kun je op zoek gaan naar alle dieren in het wild, de vogels en de insecten. Het is vooral leuk om te ontdekken in het bos in de vrije natuur. Hoe maak je een schuilplaats? Hoe kook je op kampvuur? Hoe kun je de weg terug vinden en wat doe jij bij welk weertype? Leuke activiteiten in de regen en in de sneeuw. Ook is het prachtig om in het donker te lopen. Ben jij wel eens gaan sterrenkijken? Het is een prachtig vormgegeven boem met mooie plaatjes van jongens en meisjes, waarbij je stapje voor stapje de natuur kunt ontdekken. Het is voor kinderen zo lekker om in de buitenlucht te zijn, maar zeker in de herfst. Welke bladeren horen bij welke bomen? En welke soorten wolken zijn er? Het boek Ontdekking in de natuur is van Uitgeverij Deltas en de prijs is € 16,95 (exclusief verzendkosten) en verkrijgbaar in de boekhandel en online winkel. Het ISBN-nummer is 978-90-447-6293-8.

21255_Op ontdekking in het bos_COVER_DUTCH.indd

Op ontdekking in het bos 

Het bos is nu de place to be. De bladeren vallen van de bomen en de bladeren kleuren mooi rood, oranje of bruin. Wat gebeurt er allemaal in het bos per seizoen? Welke dieren leven in het bos? Wat wil je weten over bladeren? En welke paddenstoelen zijn er allemaal? Per seizoen wordt beschreven wat je allemaal in het bos kunt vinden en ontdekken. Wat is een vogelaar en hoe word je dat? In de lente gebeurt er veel omdat de bomen weer gaan groeien en nieuwe bladeren krijgen. Een leuk boek, geschreven over de seizoenen in het bos. Alles wordt uitgelegd en is ideaal voor de kinderen op de basisschool vanaf groep 3 tot en met 8, die veel willen leren over bossen, planten en dieren. De afbeeldingen zijn mooi geïllustreerd in herfstachtige kleuren en het is meteen ook een mooi kijkboek, waar je lekker in het bos kunt ontdekken en ervaren. Het boek Ontdekking in het bos is ook van Uitgeverij Deltas, verkrijgbaar in de boekhandel en online voor de prijs van € 16,95 (exclusief verzendkosten) en het ISBN-nummer is 978-90-447-6294-5.

21255_Op ontdekking in het bos_COVER_DUTCH.indd

Leuk om samen met je kind te ontdekken wat er nu in het bos en de natuur te vinden is. En leuk als sinterklaascadeau!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.