17

feb

A16
In Kids \ Kids, Uitjes, Zwanger

Passiescore:

De Negenmaandenbeurs is de place to be voor zwangere vrouwen en jonge moeders

Door Redactie

De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 februari 2023, dus je hebt nog drie dagen de kans om te gaan. Met de redactie waren we op de eerste dagen om de leuke merken, beursacties en producten te ontdekken. Kijk je gezellig mee? De Negenmaandenbeurs werd geopend door oud voetbalster, Anouk Hoogendijk, net weer moeder geworden van haar tweede zoontje. Een aantal leuke merken en stands, die je zeker moet bezoeken tijdens de beurs.

A13

Hey Mama Lou

Een leuke winkel en webshop waar je duurzame producten kunt vinden voor moeder en kind. De focus ligt bij Het Mama Lou op natuurlijk ouderschap waar het dragen van je kindje voorop staat. Echt super schattige babykleertjes, draagzakken en knuffelachtige producten. We houden ervan! De producten zijn duurzaam. We Are Wovens heeft lekker warme kleding voor groot en klein op de markt. Van slofjes tot lekkere warme bodywarmers. Heerlijk voor in de wintertijd of tijdens een ochtendwandeling door het bos. Toffe Kids is nog zo’n leuk merk dat door Hey Mama Lou verkocht wordt. Deze kinderkleding wordt allemaal handgemaakt en daarmee is elk kledingstuk uniek.

nijntje

nijntje mag niet ontbreken op de Negenmaandenbeurs. Leuke boekjes, babvspulletjes, een echt hoekje met de leukste Nijntje cadeautjes. Op het nijntje pleintje wordt ook aandacht besteed aan sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte waarmee wereldwijd 300.000 kinderen per jaar geboren worden. Zonder behandeling wordt 75 procent van deze kinderen niet ouder dan 5 jaar. Meer onderzoek naar genezing van sikkelcelziekte is hard nodig. Daarom steunt nijntje het Sikkelcelfonds.

A22

All time favoriet: Little Dutch

Elk jaar brengt Little Dutch een nieuwe collectie op de markt met een speciaal design. Dit jaar is er gekozen voor twee designs: Vintage Littel Flowers en Vintage Sunny Stripes. Door gebruik te maken van vintage kleuren en motieven op een hedendaagse en tijdloze producten zijn kinderkamers in te richten in een leuke stijl. Little Dutch heeft dan ook een groot scala aan producten in het assortiment, van kinderverf tot textiel en speelgoed. Beide vintage-lijnen zijn ingezet op het complete assortiment waardoor je lekker kunt combineren.

Happy Bear wasbare luiers en zwemluiers

Het is vooral leuk en goed om te zien dat er steeds meer duurzame merken op de beurs staan. Happy Bear is er zo één: ze verkopen wasbare luiers, oefenbroekjes en zwemluiers. Ideaal om te gebruiken en proberen. Je ziet het steeds meer. Ook de mooie dessins met leuke dieren en figuurtjes in de kleuren van deze tijd. De wasbare luier is duurzaam en gebruiksvriendelijk en gemaakt van materialen zoals katoen, hennep en bamboe. De luier absorbeert goed en heeft een zachte, speciale binnenvoering waarbij dit prima past op de huid van de baby en peuter. Want je wilt natuurlijk geen allergische reacties voor jouw kleintje. Even als vergelijking: met een kleintje heb je 25 wasbare luiers nodig. Gemiddeld gebruik je 7.000 luiers in drie jaar en je kunt € 1.000,- besparen door wasbare luiers te gebruiken. Goed voor het milieu en besparen in deze tijd is ook fijn! De zwemluiers gaan we zeker gebruiken. Nieuw is de klittenband sluiting en de zachte fleece binnenkant, goed voor de zachte babybilletjes. Met een of twee zwemluiers heb je voldoende voor een weekendje weg en naar het zwembad te gaan of een dagje naar het strand.

A3

Happy Earth

Happy Earth heft sinds oktober een nieuwe verzorgingslijn voor baby’s en kinderen en speciaal voor de gevoelige huid. Het is natuurlijke babyverzorging zonder chemicaliën, 100% verzorgend en met alleen maar natuurlijke ingrediënten en vrij van microplastic. Ook de verpakking is duurzaam en alles wordt lokaal geproduceerd.

A8

WaterWipes

De WaterWipes doekjes bestaan voor 99,9% uit water met een druppeltje natuurlijk fruit. Ook weer vrij van chemicaliën, zonder parfum, alcohol, parabenen en kleurstoffen. Altijd handig om bij je te hebben.

Incia

INCIA is vooral bekend van het wasmiddel. Ook voor allergie is het belangrijk om een goed wasmiddel voor baby’s te hebben. Je hebt hier geen parfum nodig. De geuren van schone aarde, water en lucht zijn genoeg. Alleen die zouden we moeten inademen. ‘Schone’ producten zijn belangrijk voor de natuur, het menselijke bestaan en alles wat het leven mogelijk maakt. Deze elementen vermengen zich met elkaar en omringen het hele lichaam. En dat willen wij zonder chemische, synthetische stoffen!

BIBS spenen

Spenen zijn eigenlijk het beste om tot drie jaar te gebruiken. Bij BIBS heb je verschillende spenen met verschillende materialen. Maar ook het materiaal is belangrijk. Latex of natuurrubber is zacht, 100% natuurlijk en afkomstig van de rubberboom. Ook siliconen speentjes zijn gemaakt van siliconen en medische kwaliteit. Iedere baby is anders en heeft vaak een voorkeur voor een bepaalde vorm. Geen wonder dat een ouder dit probeert bij de geboorte. BIBS spenen zijn met verschillende materialen en vrij van PVC, BPA en ftalaten. Ook de meeste modieuze kleuren (50 maar liefst!) van de seizoenen zie je in de spenen terug. Echt een fashion item. Maar toch goed om de peuters het af te leren.

A12

Nuby

Ook een leuk merk is Nûby, natuurlijk bekend van de spenen. Eigenlijk alle handige producten voor de borstvoeding, spenen, bijtringen, slabbetjes, handige lepeltjes om te eten, maar vooral de drinkbekers gebruiken we hier veel. Met leuke motieven en dessins en een rietje erin. In kleine en grote formaten en vrolijke kleuren. Uiteraard helemaal veilig. Nieuw van Nûby is de Rapid Cool waarmee je snel je flesvoeding kan laten afkoelen totdat het op de juiste temperatuur is met de groen kleur. Gekookt water, poedermelk, schudden en wachten totdat het de juiste temperatuur heeft. Binnen twee minuten op de juiste drinktemperatuur voor jouw kleintje. Handig om mee te nemen voor onderweg met compact design en ingebouwde batterij.

Pampers

Een bekend luiermerk dat niet ontbreekt op de Negenmaandenbeurs: Pampers. Premium Protection is het zachtste soort van Pampers en biedt de beste bescherming voor de gevoelige huid. DermaComfort toplaag en vocht tegen houdend tot wel 12 uur. Nu een leuke beursaanbieding met 2+2 gratis en gratis thuisbezorgd via Etos, dan hoef je niet te sjouwen tijdens de beurs. Ook kun je je kindje lekker verschonen bij Pampers in de speciaal ingerichte ruimtes.

A19

Tenue de Soleil

Een nieuw zonbeschermingsmerk op de Nederlandse markt is Tenue de Soleil, door dermatoloog en huidkankerexpert dr. Daniel Kadouch. Na jaren ontwikkelen is het Kadouch gelukt om een 100% natuurlijke zonnecrème te maken met SPF50+, de hoogste zonbescherming die er is. De crème smeert gemakkelijk uit en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Ook een heerlijke geur en het laat geen witte resten achter.

A5

Naïf

Ook een heerlijk duurzaam merk voor baby’s en kinderen. Naïf skincare werd in 2013 opgericht als betrouwbaar alternatief voor verzorgingsproducten, volledig vrij van schadelijke stoffen voor baby’s en kinderen. In korte tijd zijn de producten van Naïf super populair en bekend geworden. Nieuw zijn nu ook de navulverpakkingen, extra duurzaam.

Cuddl

Een lekker verwarmd kussen om te verschonen en aan te kleden na het douchen? Cuddle heeft het! Het kussen is dankzij het slimme verwarmingssysteem na circa één minuut al op temperatuur! Je baby ligt na een badje heerlijk zacht en warm zodat het afdrogen, aankleden en verschonen een ervaring is om samen met je baby van te genieten.  Duurzaamheid is ook belangrijk bij Cuddle. Het Cuddl verwarmd aankleedkussen heeft een zeer laag stroomverbruik van 0,015kWh. En ze gebruiken geen plastic, er zijn stevige materialen gebruikt en bovenal: doordat het kindje warm ligt hoef je de verwarming minder hoog te zetten als je kindje in bad gaat. Het Cuddl verwarmd aankleedkussen is volkomen veilig doordat er gebruik wordt gemaakt van 12 volt laagspanning. Ook is er een thermostaat in het kussen geplaatst zodat de temperatuur nooit hoger wordt dan 37 graden Celcius!

A21

Dooky

Nu de zon weer gaat schijnen en het lente wordt, is een zonnebril voor de peuters ook handig. De brillen van Dooky zijn hier echt vaak gebruikt bij de meisjes. Ze hebben krasbestendige lenzen, en de bril is praktisch onbreekbaar, gepolariseerd en ontspiegeld. De brillen komen in een verpakking met bandje voor achter het hoofd. Deze zijn handig, want zo verliest je kleintje zijn of haar zonnebril niet. Het bandje is afneembaar en eenvoudig op maat te verstellen. Ook zit er een poetsdoek zakje bij. Hierin kun je de bril opbergen, maar ook kun je de glazen ermee poetsen.

Leukstedingetjes voor creatieve worksops en kinderfeestjes

Erg origineel, handgemaakt en verrassend: bij de leukstedingetjes vind je de leukste zelfgemaakte hebbedingetjes voor jong en oud. Wat dacht je van armbandensets, haarbandjes, keycords, kettingen en sleutelhangers voor volwassenen en kinderen.  Daarnaast vind je hier de leukste cadeautjes voor jezelf, maar ook voor iemand waar je veel om geeft. Bijvoorbeeld een ketting of een armbandenset met eigen foto. Dat maakt het juist zo persoonlijk en leuk om te geven! Ook leuk voor creatieve workshops of kinderfeestjes.

A23

Het nieuwe fietszitje van Thule

De Thule Yepp 2 Mini en Maxi fietszitjes, het iconische Thule Yepp 2 fietszitje heeft een update gekregen met nieuwe tijdloze kleuren en een design die de klassieke look respecteert en tegelijkertijd een grote stap voorwaarts zet.

A17

Yummu gums 

Vitaminen en mineralen heb je als moeder maar ook voor je kindje nodig. Goed voor je lichaam zorgen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor moeders en jonge kinderen. Zodra je zwanger wilt worden is het goed om als vrouw foliumzuur te slikken. In de speciale yummy gums voor moeders zit dit al verwerkt samen met enkel vitamines die je nodig hebt. Voordeel van deze yummy gums is dat ze ook nog eens erg lekker zijn waardoor je minder snel geneigd bent om ze te vergeten. Ze zijn bijna een kleine traktatie, een lekker snoepje. Voor de jongste kinderen die nog geen vitaminesnoepjes kunnen kauwen, zijn er speciale druppels. Aan de binnenkant van de dop zit een druppelpipetje waarmee je nauwkeurig de druppels kunt doseren. Dit is ideaal zodat je niet met druppeltjes hoeft te “klungelen” om de juiste hoeveelheid te krijgen.

Nog meer tips

Ook heb je nog een stand van Hippe Geboortekaartjes, waar je zelfs leuke cadeautjes voor de kraamtijd kunt personaliseren. Leuke producten om aan te kondigen dat de baby geboren is. Het assortiment is inmiddels ook uitgebreid met allerlei kraamcadeaus waarbij je de naam van de pasgeborene op lakentjes kunt laten borduren of drukken, maar ook geboortekoffertjes en knuffels met naam zijn erg populair in hun webshop.

Rookie Baby heeft een reeks van vijf verschillende type draagzakken om je kindje lekker bij je te kunnen dragen. Dit merk onderscheidt zich door een wat luxer uiterlijk en het gebruikt van stevige, maar ook zachte stoffen. In één van de modellen zit bijvoorbeeld stukken yogamat verwerkt zodat de bandjes lekker zacht aanvoelen, maar toch genoeg stevigheid bieden.

Of breng een bezoek aan het bakfietsplein en rijd op een echte bakfiets: Dolly bakfietsen zijn van echte Nederlandse makelij. In diverse werkplaatsen door heel Nederland heen worden onderdelen van deze bakfiets gemaakt en gemonteerd. Vanuit Utrecht worden de bakfietsen bij de klant thuis gebracht, want deze gave fietsen kun je niet zomaar in de winkel kopen. Onderhoud gebeurt bij de klant thuis middels een speciaal onderhoudsabonnement. Mocht er iets mis zijn wat meer reparatie kost, dan wordt er een leenfiets bij je neergezet en gaat jouw exemplaar mee naar Utrecht om daar helemaal op orde te worden gebracht. Ook de Babboe bakfiets kun je bij de Negenmaandenbeurs testen. Terwijl de kinderen lekker relaxt in de bak zitten, trap jij lekker soepel door de trapondersteuning. Deze ondersteuning zit overigens niet in alle drie de modellen van Babboe bakfiets. Bij de bakfietsen van Babboe heb je de keuze tussen tweewielers en driewielers. Het is maar net wat je zelf als bestuurder fijner vindt. Beide hebben hun eigen manier van sturen. Na 15 jaar Babboe op de weg, zijn deze bakfietsen niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

By Ferial: een prachtig kledingmerk, helemaal hand gemaakt en met leuke dierenprintjes. Waar veel kledingmerken zich richten op moeders en kinderen, richt By Ferial zich juist op vaders met hun zoontjes. De printjes zijn zo leuk dat ze ook best door meisjes gedragen kunnen worden. Doordat alle kleding handgemaakt wordt, kun je als vader twinnen met je zoontje door een shirt te bestellen met dezelfde stof.

Met de PIKO bouw je een slaapnestje om je kindje heen dat prikkels van buitenaf weert. Bovendien wordt deze overkapping voorzien van de PIKO POD waarmee je relaxte geluidjes kunt afspelen die bij jouw kindje passen, kun je een klein lampje laten branden en ben je voorzien van een huilmonitor waardoor je makkelijk kunt reageren op de behoeftes van de kleine. Via de bijhorende app kun je zien hoe de kleine slaapt en welke invloed de omgeving daarop heeft. Door verschillende metingen zal de app een slaapadvies geven die je kunt toepassen om de baby de nodige rust te geven die het nodig heeft.

De ontwerper van de populaire Tripp Trapp bedacht de stoel oorspronkelijk voor zijn eigen zoontje toen hij zag dat deze niet fatsoenlijk aan tafel kon zitten. Nu vijftig jaar later heeft deze zelfde ontwerper een stoel ontworpen voor zijn kleindochter waarbij de vormgeving helemaal bij deze tijd past. De Stokke Nomi (afkorting van ergonomisch) is de nieuwste aanwinst in het Stokke-assortiment. De stoel is voorzien van sierlijke vormen en heeft net als de originele stoel de mogelijkheid om mee te groeien met het kind. De basisstoel van de Nomi kan worden uitgebreid met een newborn set, baby set en zachte kussentjes met een kleurige hoes. De stoel is zodanig ontworpen dat je vanzelf een actieve zithouding aanneemt. Speciale anti-kantelwieltjes zorgen ervoor dat de stoel niet kan omvallen terwijl de kleine er in zit. Een knop aan de achterkant helpt je bij het schoonmaken onder de tafel en stoel doordat je de stoel tijdelijk kunt ophangen aan de tafel.

De bekende buggy Joolz Aer heeft een aantal handige updates gekregen. De Joolz Aer + is een feit! Met een zitting die nu helemaal plat gelegd kan worden, is deze buggy nu nog comfortabeler voor de kleine om een dutje in te doen terwijl je buiten rondloopt. De zonnekap is uitgebreider waardoor nu over een groter oppervlakte de zonnestralen buitengesloten kunnen worden. Met een gewicht van slechts 6 kilo is de buggy een lichtgewicht. Het snelle in- en uitklappen helpt je als ouder flink wat tijd en moeite te besparen en de kleine zo snel mogelijk in de buggy te krijgen. Doordat het flink plat opgevouwen kan worden, gaat deze makkelijk mee in de kofferbak van de auto.

Iedere drie maanden nieuw speelgoed? Veel kinderspeelgoed verdwijnt na een maand of 3 achter in de kast omdat het kind er op uitgekeken is of omdat het vergeten wordt. Zonde, want een ander kind had er nog makkelijk mee kunnen spelen. Met die gedachte is Yaloe Yaa ontstaan. Middels een abonnement krijg je elke drie maanden een circulaire box met speelgoed opgestuurd die past bij de ontwikkeling van het kind. Gekozen is voor duurzaam speelgoed. Zodra het speelgoed teruggestuurd wordt na een speelronde, wordt deze grondig gereinigd en doorgestuurd naar het volgende kindje.  Een abonnement bij Yaloe Yaa kost €34,95 per maand.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.