19

apr

Maurice 6
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Spannende film Superkat Maurice nu in de bioscoop

Door Redactie

Door de weersomstandigheden is het heerlijk om naar de bioscoop te gaan. En er zijn leuke films in de meivakantie zoals Superkat Maurice, vanaf 19 april 2023 in de bioscoop. De film ging in première in Tuschinski dus dat maakte het super leuk voor onze meisjes. Het is een leuke film met veel fantasie en echt voor het gehele gezin. 
Maurice 7

Verhaal

Het verhaal is gebaseerd op het boek The Amazing Maurice and His Educated Rodents van Terry Pratchett. Je denkt bij voorbaat dat het over katten of poezen zal gaan, maar niets is minder waar. Namelijk je ziet heel veel ratten en muizen. De ratten komen overal, ze zijn te vinden dansend op de dienbladen, zoeken in broodtrommels en durven zelfs taarten te stelen bij de banketbakker. Dus dan kun je niet zonder een kat en laat dat nu eens Superkat Maurice zijn. Superkat Maurice werkt samen met Mees en een groep ratten onder de bezielende leiding van Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen. Ze willen heel veel geld verdienen en doen dat vooral in steden. Maar plotseling komen ze terecht in het plaatsje Bad Blintz, waar het helemaal niet zo gemakkelijk blijkt te gaan. Waar is het eten? Waar zijn de ratten? Gelukkig kan het meisje Olivia hen helpen. Een leuk uitje voor de meivakantie. De film is zowel spannend als grappig. Je ziet veel verwijzingen naar andere sprookjes en ook de “dood” komt terug in de film. Olivia is de vertelster van het verhaal en ze is veel aan het woord. Maurice is een hele sluwe kat en het is een boeiend verhaal tot het einde. Ook heeft deze film een vleugje humor, fantasie, magie en herkenning.

Maurice 2

Maurice 5

 

Fans

Onze meisjes zijn helemaal fan van poezen en katten, dus dit was een film, die we niet wilden missen. Maar misschien spelen de ratten wel een grotere hoofdrol in deze film. Toch was het voor ons oudste meisje goed te volgen en hebben ze allebei ademloos zitten kijken. Het is een grappig, spannend en avontuurlijke verhaal voor het hele gezin. Daarbij is de film gemaakt door de co-schrijver van Shrek, ook een film waar we nog steeds met plezier naar kijken.

Ook de stemacteurs zijn vele bekenden zoals  Georgina Verbaan, Nasrdin Dchar, Patrick Martens en Qucee. Het is een echte animatie- en familiefilm, duurt 93 minuten en het is het meest geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. De gesproken taal is Nederlands. Is de kat ook jouw favoriete huisdier?

Maurice 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.