6

jul

Barney & Beenie 2
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Een prachtige film van Barney en Beenie over plastic in de oceaan

Door Redactie

Naar het museum gaan met kinderen is altijd leuk en ook leerzaam. In de meeste musea worden steeds meer aparte kinderprogramma’s gemaakt zoals bijvoorbeeld een speurtocht. Interactieve films doen het ook goed bij kinderen. Vanaf nu is de film Barney en Beenie te zien in het Museon-Omniversum in Den Haag. In de Dome, bijna net zo groot als twee tot drie tennisvelden, kun je dit onderwateravontuur volgen, als onderdeel van Duik in de diepte. Het is een prachtige film met veel leuke elementen, zowel voor jonge als iets oudere kinderen.

Barney & Beenie 4  
Tijdens de première van de nieuwste grootbeeldfilm in de Dome van het Museon-Omniversum te gaan. Wij doken de onderwaterwereld in met Barney en Beenie! De film is prachtig qua beeld en ook in het donker en boven je waan je je in de echte onderwaterwereld. Het is anders dan in een echte bioscoop, want dit is veel meer beleving en echt meemaken. De film gaat vooral over hoe je de oceaan schoner, fijner en mooier kunt houden en kinderen leren dus spelenderwijs meer en beter om te gaan met plastic. Ook laat de film zien dat er sterren en sterrenbeelden bestaan. De sterrentekens van de vissen, walvis en de leeuw komen bijvoorbeeld aan bod.

Oceaan

De onderzeeër Barney leeft in de mooie onderwaterwereld samen met zeepaardje Beenie. Hij koestert deze prachtige plek en zorgt ervoor dat het schoon blijft voor alle bewoners.Samen proberen ze de oceaan schoon te houden en zo weinig mogelijk plastic in het water te laten belanden. Het water wordt steeds warmer en ook kan het plastic het water troebel maken of kunnen er zeedieren in verstopt raken, zoals de schildpad. Het koraal is belangrijk om in de zee te blijven groeien. Barney en Beenie beleven leuke avonturen, zowel onder als boven het water. Barney en Beenie richten samen de Cleanup Club op en gaan iedereen vragen om mee te helpen. Zo legt Barney in de film uit hoe de planten en dieren in de oceaan elkaar helpen. De kleine garnalen hebben bijvoorbeeld als taak om de parasieten voor de grote vissen op te eten, de kwallen beschermen de kleine visjes en het koraal houdt de algen gezond. In de film zie je ook leuke scènes van de nacht hoe de sterrenbeelden worden gevormd van de vissen en de dolfijn. Het vriendje van Beenie, schildpadje Abbey, zit vast in het plastic en wordt gered. Ook samen met de octopus en de dolfijn gaan ze op zoek naar Abbey en weten haar te bevrijden. Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is een leuke, mooi vormgegeven en leerzame film voor kinderen vanaf 3 jaar. Zo leren kinderen al op vroege leeftijd om te gaan met milieu en natuur en de rol van plastic. De film wordt vertoond op een megagroot scherm en je leeft helemaal mee en zit er helemaal in door het koepelscherm. Alleen al daarom moet je de film absoluut gaan bekijken. In de Nederlandse versie zijn de stemmen te horen van de acteurs Bart Oomen en Maylin van Putten.

Barney & Beenie 3

Deze film is onderdeel van Duik in de diepte en in het Museon-Omniversum zijn nog veel meer leuke activiteiten om te doen met kinderen, zeker als het dadelijk een dagje minder goed weer is. Je kunt de familietour volgen, fietsen om de algenshake bij elkaar te vullen of de Kleurrijke Koralen Kwis doen. Vissen vouwen van origami? Of een leuk vissenvoorleesverhaaltje? Wil je nog meer te weten komen over de onderwaterwereld? Bekijk dat ook de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas of de grootbeeldfilm Secrets of the Sea.

Praktische informatie

Toegang tot het Museon-Omniversum kost €16,50 voor volwassenen en €14,00 voor kinderen (4-11 jaar). Met dit ticket krijg je toegang tot alle tentoonstellingen en een kaartje voor een grootbeeldfilm in de Dome. Tip: De toegang is gratis met een Ooievaarspas, Rotterdampas, Museumkaart of met de Vriendenloterij VIPkaart.

 Museon-Omiversum
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Barney & Beenie 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.