14

nov

Mijn boek volslimme weetjes 1
In Kids \ Kids

Passiescore:

Leuke weetjesboeken zijn nu helemaal in! Mijn leukste weetjesboek nu als sinterklaascadeau?

Door Redactie

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Allerlei leuke boeken over leuke feitjes en weetjes doen het goed met sinterklaas. Kinderen willen alles weten. Regelmatig wordt bij ons de vraag gesteld: “maar hoe werkt dat dan?” Je hebt nu ook hele leuke weetjesboeken waar heel vaak leuke en verrassende dingen in staan, zoals het het praten van de dieren, de ronde zeepbel, hockey spelen onder water, de baard van de farao’s, de luiers van de astronauten, de adem van de planten en natuurlijk altijd grappig als het over scheetjes gaat. 

Humor en grapjes

Het voordeel van deze boeken is dat het vaak leuke kleurrijke bladzijden heeft met veel humor en grapjes en ook goed te onthouden. Lekkere korte en informatieve teksten doen dit het best bij kleine kinderen, omdat hun spanningsboog vaak niet te lang is. Het boek vol slimme weetjes sluit prima aan bij de manier van lezen, leren en beleven bij kinderen die in groep 3 zitten. Het is dan ook een boek wat heel erg geschikt is voor kinderen, die net leren lezen, maar je kunt het ook goed voorlezen. Ook kunnen kinderen leuke beelden bedenken bij de slimme weetjes. Ieder hoofdstuk heeft als afsluiter een leuke quiz. Daarom vinden we het boek geschikt voor ons oudste meisje, die bijna zes is en ook echt leren leuk vindt.

Mijn boek volslimme weetjes 1

Goede indeling van hoofdstukken

Kinderen zijn gebaat bij leren en als dit spelenderwijs kan met leuke boeken is dit helemaal mooi meegenomen. Informatie, die ze leren, die tot de verbeelding spreekt en ook iets doet met de kinderen. Het boek bestaat steeds uit twee pagina’s over een bepaald onderwerp, zoals de reis door de geschiedenis, op avontuur in de ruimte, de ontdekking van het dierenrijk, de spannende tocht door jouw lichaam, we trekken de natuur in, de wondere wereld van de wetenschap en de weetjes voor sportievelingen. Leuke informatie met mooie afbeeldingen en dat zie je precies terug in Mijn boek vol slimme weetjes! Een korte begeleidende korte tekst, waarheidsgetrouwe illustraties en vervolgens lees en zie je de leukste korte weetjes verzameld. Afgesloten met humor in de vorm van een grappige mop en een quiz. Eigenlijk heeft dit boek alles van natuur tot ruimte, van dieren tot het lichaam en van de wetenschap tot sport.

Mijn boek vol slimme weetjes 2

Ook voor volwassenen

Maar ook iedereen van de familie vindt het leuk om door het boek te bladeren. Niet alleen de kinderen, maar ook voor volwassenen is dit boek leuk. Voor iedere leeftijd wel iets leuks! Zelfs de oom, die heel veel van Egypte weet, kon hier nog nieuwe dingen in lezen. De afbeeldingen in het boek zijn ook mooi, kleurrijk en duidelijk. Het oudste meisje heeft het boek al vol trots in de klas laten zien en wil er zelfs haar spreekbeurt over houden in de toekomst. Het boek is dus prima geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar tot volwassen leeftijd. Maar je kunt het ook gebruiken als voorleesboek, alleen kun je dan het beste sommige woorden simpel maken. Dit boek is ook een leuk cadeautje als schoencadeau voor sinterklaas en anders misschien onder de kerstboom. De auteur is Mathilda Masters  en de illustraties zijn van Kass VanderSande. De uitgever is Lannoo  en het ISBN nummer is 9789401495042.Het boek is onder andere verkrijgbaar via Bol.com en is € 17,99.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.