16

nov

Spoorwegmuseum 4
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Spoorwegmuseum ideale uitje voor kinderen in de kerstvakantie

Door Redactie

Het Spoorwegmuseum is een leuk uitje voor kinderen, die van treinen houden en ook van lekker op avontuur gaan. Het is goed voor de ontwikkeling om met kinderen naar musea te gaan en ze lekker te laten ontdekken en spelen. Het Spoorwegmuseum is bij uitstek een museum, waar kinderen lekker kunnen rondkijken, spelen en veel leren. En speciaal in de komende maanden heeft het Spoorwegmuseum het Winterstation

Spoorwegmuseum 6

Veel verschillende activiteiten 

Je kunt je zo een hele dag vermaken in het Spoorwegmuseum. Er zijn een aantal activiteiten buiten, maar het meeste vindt binnen plaats. Er is een leuke trein buiten, waar kinderen in kunnen zitten. Het is alleen voor kinderen, want ouders moge niet mee. Deze trein gaat zo door het hele museum heen. Het is wel handig om je in de winter goed aan te kleden. Daarnaast is er ook een treinsimulator (dit is best wel eng voor kleinere kinderen en meer geschikt voor de grotere kinderen) en zo ervaar je de hele geschiedenis van de treinen. In het midden van het museum ziee allemaal oude treinen, waar de kinderen in kunnen klimmen en ook kunnen zien hoe het er vroeger uit zag. Daarnaast heb je ook nog een theater, waar regelmatig allerlei voorstellingen worden gespeeld. Ook heb je een echt station en kun je het juiste spoor kiezen. 

Spoorwegmuseum 3

Ideaal voor kinderen

Het Spoorwegmuseum is geweldig voor kinderen vanwege de spannende en interactieve ervaringen die het biedt. Hier zijn een paar redenen waarom het leuk is voor kinderen, samen met wat tips:

  1. Interactieve tentoonstellingen: het museum heeft veel interactieve exposities waar kinderen treinen kunnen besturen, seinen kunnen bedienen en zelfs treinkaartjes kunnen stempelen. Het hands-on aspect maakt het leuk en leerzaam.
  2. Treinritten: een van de hoogtepunten voor kinderen is vaak de mogelijkheid om met echte treinen te rijden. en het treintje buiten waar ze zonder hun ouders is mochten, was hun grote favoriet. De meisjes hebben heerlijk een ritje gemaakt en zwaaiden toen ze langskwamen. Het museum heeft soms ritten met historische treinen die een korte afstand afleggen, wat voor kinderen heel leuk kan zijn.
  3. Speelzones: er zijn speciale zones in het museum waar kinderen kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen. In het midden bij het winkeltje stond een treinbaantafel, waar onze meisjes uren konden spelen. Of het nu gaat om speelgoedtreinen of interactieve spellen, deze zones zijn leuk en educatief.
  4. Evenementen en shows: het museum organiseert regelmatig evenementen, workshops en shows gericht op kinderen. Zoals bijvoorbeeld deze kerstperiode als er een speciale schaatsbaan is en het gehele museum is versierd in kerstsferen. Een ideaal uitje in de vakantie!

Spoorwegmuseum 4

Tips voor het bezoek

  • Plan vooruit: controleer van tevoren of er speciale evenementen zijn en koop mogelijk tickets online om wachtrijen te vermijden.
  • Tijd voor interactie: moedig je kinderen aan om deel te nemen aan de activiteiten en de interactieve tentoonstellingen te verkennen.
  • Verken samen: meem de tijd om samen met je kinderen de verschillende treinen te verkennen en de geschiedenis van de treinen te ontdekken.
  • Eet en drinken is er genoeg te vinden, maar je kunt ook zelf wat meenemen. Het museum heeft veel plekken waar je even kunt zitten en iets kunt eten of drinken. Daarnaast is er ook een leuk restaurant, waar je heerlijk kunt zitten, een broodje kunt kopen of een lekker glaasje wijn kunt drinken. Ook heb je in de buurt een speeltafel met treinen, waar onze meisjes het liefste de gehele middag bleven spelen.

Het Spoorwegmuseum biedt een fantastische ervaring voor kinderen en volwassenen. Het is een geweldige gelegenheid om plezier te hebben en tegelijkertijd iets nieuws te leren over de geschiedenis van treinen en spoorwegen. Ook is het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie mooi aangekleed in kerstsferen en is er zelfs een echte schaatsbaan. Kijk hier voor de andere evenementen. Veel plezier!

Spoorwegmuseum 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.