2

jan

Help! Een verrassing! 1
In Kids \ Kids

Passiescore:

Help! Een verrassing! een leuk kinderboek door Miriam Bos

Door Redactie

Help! Een verrassing! is wederom een leuk en mooi vormgegeven kinderboek, geschreven door Miriam Bos waarbij sprekende dieren uit het bos iets leuks gaan doen. Suusje de Eekhoorn en August de Vos gaan iets leuks doen. August de Vos weet nog niet wat het is en is in het begin een beetje huiverig. Augusts houdt normaal helemaal niet van verrassingen, dus wat zullen ze nu gaan doen?

Wat is de verrassing dan?

Het verhaal speelt zich af in het bos. Suusje de Eekhoorn houdt vosje August lang in spanning. August en Suusje verschillen van elkaar, August houdt van rustige dingen zoals luieren, lezen, genieten van de stilte, Suusje daarentegen is dol op wilde dingen zoals ravotten, springen, rennen, klimmen en dollen. O jee, denkt vosje wat zal ze toch van plan zijn en zijn fantasie gaat met hem op de loop. August de Vos gaat zich verstoppen, want hij is bang dat ze iets engs of spannends gaan doen. Maar gelukkig kan Suusje August heel snel vinden in de boom. Uiteindelijk gaan ze iets heel leuks doen, maar wat dat dan is, dat lees je in dit leuke prentenboek. Maar het is gelukkig wel rustig en veilig.

Help! Een verrassing! 3

Mooie boodschap 

Dit is het kinderboekenweek geschenk van 2023 en dat is niet zomaar. Het is een leuk boek en geschikt voor peuters en kleuters. Toch zit er ook een verborgen boodschap in, die voor de kleintjes niet meteen zijn te begrijpen, maar voor de ouders wel. Waarom houdt vosje August niet van drukte en verrassingen? Dat komt niet tot uiting in het verhaal en blijft onduidelijk. De illustraties zijn mooi vormgegeven, alleen de volgorde van de kleine illustraties kunnen nog iets duidelijker zijn qua volgorde. Wel zie je de gezichtsuitdrukkingen goed in het vosje en de eekhoorn en dit spreekt de kinderen aan. Het boek is zowel geschikt voor jongens als meisjes en is een lang verhaal.

Help! een verrassing! 4

Onze mening 

Onze meisjes vonden het boek heel leuk om te luisteren tijdens het voorlezen. Help! Een verrassing, is een heel grappig, leuk en leerzaam verhaal, waar de kinderen ook in de klas zichzelf of hun vriendjes in kunnen herkennen. Ieder kindje is anders en ieder vriendje is anders. Dit boek gaat dan ook over vriendschap. Sommige houden van verrassingen en andere niet. Dit prentenboek is mooi om hierover met je kinderen te praten. Het boek gaat niet alleen over verrassingen maar ook over vriendschap. We is nu je vriendje of vriendinnetje en met wie speel je graag en waarom? Miriam Bos maakte weer mooie illustraties bij dit boek. De tekeningen zijn uitgevoerd in kleurrijke, herfstachtige, mooie en warme tinten, de kinderen bleven maar kijken in het boek en elke keer ontdek je iets anders. Je ziet de natuur erin terug en het is ook een mooi prentenboek, om alleen al de plaatjes te bekijken. Daarnaast is het ook een duurzaam boek,  gedrukt door een bedrijf dat zich inzet voor een beter milieu. Een prentenboek waar veel kinderen én hun (groot)ouders van zullen genieten. Kijk hier voor het boek.

Help! Een verrassing! 5

Help! Een verrassing! door Miriam Bos, uitgeverij Lemniscaat, 32 pagina’s, ISBN: 9789047713838

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.