31

mei

IMG_0187
In Lifestyle \ Interieur

Passiescore:

Deze onderhoudsklussen rondom het huis kun jij prima zelf doen!

Door Redactie

In de lente is het niet alleen tijd voor de voorjaarsschoonmaak, maar ook enkele onderhoudssessies. Wanneer er onderhoud moet gebeuren geven veel vrouwen dit het liefst zo snel mogelijk uit handen. Wanneer ze een handige partner hebben laten ze het diegene graag doen of er wordt een professional ingeschakeld. Natuurlijk is hier helemaal niets mis mee, maar veel klussen kunnen we prima zelf doen. Het vergt misschien een Google-sessie, maar het kan een hoop geld besparen om sommige klussen zelf te doen. Daarnaast geeft het ook nog eens ontzettend veel voldoening! De volgende klussen kun je prima zelf.

Je houten tuinmeubels behandelen

Het behandelen van hout moet nou eenmaal eens in de zoveel tijd gebeuren aangezien het een natuurproduct is. Hout blijft ‘leven’ zoals ze dat noemen en dit moet je dus verzorgen. Met wat schuurpapier, mengstaafjes en een goede beits kom je al een heel eind. Ontvet je meubelstukken, schuur het hout lichtjes op en gebruik een goede beits zoals jotun demidekk ultimate tackfarg. Breng een dun laagje aan, maar zorg wel dat alles een goede coating krijgt. Vervolgens laat je dit een aantal uur goed drogen en je meubelstukken kunnen gemakkelijk weer een aantal jaar mee.

IMG_0187

Afbeelding: Shutterstock

Schutting aanpakken

Zit je er al een tijdje over na te denken om je schutting flink onder handen te nemen? Het lijkt misschien een lastige klus, omdat je rekening moet houden met het weer en het geen glad oppervlak is zoals een muur. Maar met een speciale verf voor buiten kom je al een heel eind. Kijk bijvoorbeeld eens naar jotun verf, want perfect te gebruiken is voor buiten. Niet alleen is deze uv-werend, waardoor de verf niet snel zal verbleken, ook beschermt de verf tegen invloeden van buitenaf. Zo zal je verf niet snel afbladderen of lelijk worden. Zo zijn het je inspanningen in ieder geval waard!

Al het groen snoeien

Een tuinman inschakelen is vast heerlijk, maar kost ook een hoop. Een heggenschaar kan misschien wat intimiderend ogen, maar je kunt hier prima mee overweg. Het is eindelijk tijd om je heg te fatsoeneren en de dode takken van die ene boom af te zagen. In de lente kun je dit het beste doen, zodat de bomen en struiken tijd hebben om te herstellen. Vervolgens zullen ze in de zomer waarschijnlijk zelfs lekker gaan bloeien door jouw snoeikunsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.