15

jan

Zwemmen
In Sport \ Monthly Workout

Passiescore:

Bijzondere sporten en kansen in deze tijd

Door Redactie

Door deze situatie word je juist creatiever en ga je meer improviseren met allerlei sporten en manieren om te bewegen. Door de nieuwe plannen en de lockdown worden we op dit moment in onze vrijheid beperkt en kunnen we niet meer naar de sportschool of de bekende zaalsporten uitoefenen. Wat heb jij altijd al willen doen? Wat zijn sporten en activiteiten waar je zo snel niet aan denkt. 

Doe eens wat anders 

Op mijn tennisvereniging zat iemand die heel hoog tenniste in een rolstoel. We kregen altijd workshops en trainingen rolstoeltennis en dat was best bijzonder om juist deze sport, die ik regelmatig beoefende, uit te oefenen vanuit een hulpmiddel. Heb jij dat wel eens gedaan: in een rolstoel gezeten? Je hebt tegenwoordig ook allerlei hulpmiddelen om je mobiliteit te vergroten zoals bijvoorbeeld een trippelstoel.

Duik in het buitenzwembad 

Deze week las en zag ik op Instagram dat sommige winterse zwembaden verwarmd zijn en dat sommige zwemliefhebbers zich wagen aan een plons in het letterlijke diepe buitenbad. Het lijkt me ontzettend koud om je uit te kleden in deze winter en koude, maar daarna in een verwarmd buitenbad een aantal baantjes te trekken, lijkt me ook wel een kick te geven. Ik moet er nog even over nadenken of ik dat wel zou durven! Als je eenmaal in het water ligt, lijkt het me niet zo erg, maar vooral het omkleden en aankleden is minder prettig om te ervaren.

Zwemmen

Suppen

Suppen is de trend van 2020. Ik zag steeds meer mensen suppen en vind het zelf best spannend om het evenwicht te behouden, maar het is toch gemakkelijker als je denkt. Ook suppen in de winter tijdens een mooie zonsondergang is een leuke activiteit. Vaak kun je het ook combineren met meditatie en yoga. Je kunt je extra warm aankleden en genieten van de buitenlucht.

Wandelen

Wandelen blijft bij uitstek de activiteit tijdens deze lockdown. Tien duizend stappen per dag en iedere dag een ommetje? Er zijn tegenwoordig speciale apps met competities tussen collega’s. Werkoverleg tijdens het wandelen met je koptelefoon op? Het gebeurt en is in. Ook een mooie manier om van je bureaustoel af te komen en juist na twee uur intensief videobellen even de benen te strekken en wat anders te doen dan alleen maar te zitten en naar het scherm te staren.

Tennissen

Gelukkig mag je in tweetallen nog wel blijven tennissen. Daarom overweeg ik ook weer lid te worden van de tennisvereniging. Ik speelde al langer met die gedachten, maar nu is het toch wel lekker om af en toe even een balletje te slaan. Misschien ook maar meteen kiezen om me aan te melden voor de training zodat je ook de mogelijkheid hebt om iedere week te oefenen en te trainen? Meteen een mooie stok achter de deur!

Bootcamp

En je ziet ze in de meeste parken steeds meer. Openbare fitness toestellen om te oefenen en je bootcamp te doen. Hangrekken, klimtoestellen, opdrukmogelijkheden. Je kunt je abonnement op de sportschool opzeggen en bespaart dadelijk mooi geld. Je kunt jouw oefeningen nu gewoon buiten doen. Maak je eigen schema en parcours en onderneem samen met iemand deze leuke bootcamp. Helaas mag het even niet in de grote groepen, maar het is wel gezellig om het samen te doen! En misschien kun je er ook nog een competitie-element in aanbrengen en bijhouden wie de beste scores heeft!

Helaas worden we op dit moment beperkt in onze mogelijkheden om te sporten, maar er liggen nog genoeg kansen! Hoe kom jij de tijd door? Ben je iemand die een duik in het zwembad zou durven of kiest voor een leuke yogasessie op de sup board? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.