5

feb

workout1
In Sport \ Sporten

Passiescore:

Krachttraining voor vrouwen, hoe begin je ermee?

Door Redactie

Het is allang geen taboe meer dat vrouwen ook aan krachttraining doen. Ze doen zelfs mee in de professionele wedstrijden, maar ook in sportscholen werken (gelukkig) steeds meer vrouwen zich in het zweet. Het doel is een mooier figuurtje, meer kracht en uithoudingsvermogen of soms voor afvallen. Toch zijn er ook vrouwen die niet precies weten hoe ze het beste met krachttraining kunnen beginnen. Of het toch nog een beetje spannend vinden. Wij hebben daarom 5 aanmoedigende tips om ook deze vrouwen de sportschool in te krijgen.

En nu ben je natuurlijk heel benieuwd welke dit zijn?

Vijf tips voor vrouwelijke bodybuilders
Laten we er gelijk naar gaan kijken, zodat straks alle vrouwen (wanneer ze dit willen) weten wat ze moeten doen …en de sportschool induiken.

1. Start er alvast mee buiten de sportschool
Wil je niet gelijk in een drukke sportschool worden blootgesteld aan al het aanwezige fysieke geweld (grapje), maar eerst even een beetje opwarmen? Dan kan je er ook voor kiezen om alvast zelf of met vriendinnen te gaan sporten.  Vervolgens is de stap naar een sportschool dan snel gemaakt.

Je kan hierbij denken aan een setje gewichten, krachtstation of zelfs buiten hardlopen. Zolang je maar actief met sport bezig bent en al wat spiermassa en conditie opbouwt zodat je alvast een basis hebt. Hierdoor zal je ook merken dat in de sportschool sporten tevens niet gelijk een klap in je gezicht is.

Begin er alvast vandaag mee om sneller klaar te zijn voor het echte werk!

2. Voel je niet al te geïntimideerd
In de meeste sportscholen zijn vrouwen al helemaal ingeburgerd, maar toch heb je ook nog genoeg krachthonken met voornamelijk brede mannen. Laat je niet intimideren en ga gewoon serieus aan de slag. Je zal snel verwelkomd worden …immers de meeste serieuze sporters zijn best goede mensen. Je kan er ook voor kiezen om samen met een maatje te gaan trainen, of er in de sportschool eentje tegen te komen. Zo kan je samen trainen, maar ook veel leren en word je niet in het diepe gegooid omtrent alle oefeningen die er zijn.

3. Focus je niet alleen op die buikspieren
Niet alleen bij vrouwen, maar ook mannen ontstaat er vaak een focus op die buikspieren. Het moet gelijk een sixpack worden en de rest is soms zelfs van ondergeschikt belang. Maar juist het tegenovergestelde is waar. Natuurlijk zijn je buikspieren en core heel belangrijk, echter zal je jouw hele lichaam moeten trainen. Bij veel oefeningen pak je al buik mee en anders kan je ze er zeker 10-15 minuten bij doen. Wel is het zo dat sterke buispieren je ook enorm veel helpen (mede met balans) bij andere zware oefeningen. Doe ze dus wel, maar pak al je spiergroepen en neem alles serieus.

4. Let meer op je vorm dan gewicht
Je zal ook niet teveel enkel en alleen maar op gewicht moeten letten. De vorm spreekt namelijk pas echt boekdelen en je doet het voor een mooi lichaam. Het is namelijk ook zo dat spiermassa meer weegt dan vetmassa, waardoor je per saldo niet perse heel veel hoeft af te vallen. Om spiermassa te ontwikkelen zal je wel wat meer eiwitten binnen moet krijgen, dan je nu waarschijnlijk doet. Je kan dit aanvullen door eiwitrijke voeding te eten en drinken, maar ook het gebruik van eiwitshakes. Kies wel voor een goede eiwitshake…sommige bevatten namelijk ook veel suikers.

5. Kies voor de juiste sportkleding
Je wilt natuurlijk een blinkende outfit om te stralen in de sportschool, maar kies ook goede sportkleding. Let hierbij op dat het lekker om je lichaam zit (en niet teveel wappert of in de weg zit), luchtig is en mee transpireert en opbergvakjes heeft voor telefoon, kluissleutel of een snack. Het lijken kleine dingen, maar in de praktijk zal je merken dat ze reuzehandig zijn.

Conclusie
Met deze tips weet je dus waar je naar moet kijken, ze motiveren je wellicht ook nog een beetje extra!  Je weet nu ook dat krachttraining voor vrouwen positieve effecten in de hand kan werken.

En je bent echt niet de enige, veel vrouwen doen al volop aan krachttraining …ben jij de volgende kandidate?

Schermafbeelding 2015-01-03 om 16.58.34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.