13

jan

Kickboksen
In Sport \ Sporten, Work-out

Passiescore:

Heb jij wel eens nagedacht over een vechtsport?

Door Tamara Schellekens

Goede voornemens? Ik heb ze wel gemaakt, maar ik vind het vooral belangrijk om dingen te doen waar ik me goed bij voel. Sinds dit jaar ben ik aan de slag met mijn personal trainer, houd ik mijn voeding bij en probeer ik zoveel mogelijk te fietsen. Steeds meer bekenden in mijn omgeving zie ik gaan kickbocksen. Misschien is dat een van de sporten die ik dit jaar eens ga uitproberen! 

Eigenlijk heb ik een minder positief gevoel bij kickboksen. Zet twee personen tegen over elkaar en laat ze net zover doorvechten totdat er iemand neergaat. En juist daar heb ik moeite mee! Maar je hebt tegenwoordig meerdere varianten op boksen: kickboksen, judo, karate, thaiboksen en worstelen. Boksen is voor hoogopgeleide vrouwen. Wat vechtsport mooi maakt, is dat je een andere kant leert ontdekken. Vertrouwen in je lichaam. Andere vrouwen krachtiger maken en fysieke emancipatie.

Vrouwen zijn van zichzelf meer onzeker. Ze zijn soms bang dat ze het niet kunnen, luisteren meer dan mannen, voeren opdrachten zorgvuldiger uit. Hoe mooi zijn het zijn dat ik dacht dat ik het niet kon en toch mijn kicksbokshandschoenen zou aantrekken? Meisjes worden van nature fysiek minder uitgedaagd dan jongens. Ze vinden daarin minder zelfbevestiging. Een wereld valt er nog te winnen, ook als je al volwassen bent. Want niets is zo goed als voelen dat je sterk bent: naast iemand fietsen die nog harder hijgt dan jij. Een berg beklimmen, de finish halen. Het liefst zou ik elke vrouw willen vertellen: ga sporten, en dan niet lafjes. Nee: rennen, vechten, racen – wat dan ook. Het is niet alleen lichamelijk gezond, maar ook mentaal. Vooral mentaal.

Want je bent sterker dan je denkt. Je lijf is krachtiger dan je ooit vermoeden kon – en dat geldt voor iedereen. Daar valt niets op af te dingen, niemand kan zeggen: dat klopt niet of dat is niet zo. Zo gauw je ervaart hoe sterk je bent groei je, in zelfvertrouwen en in persoonlijkheid: sporten is het beste medicijn tegen onzekerheid. Kijk maar eens voor mooie handschoenen op fightshop.nl.

Kickboksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.