9

jan

environ
In Beauty \ Huidverzorging

Passiescore:

Mooie winterhuid met Environ

Door Wendy Versteeg

Het huidverzorging systeem van Environ werkt met vitamines A, C, E en anti-oxidanten. De meeste producten zijn vrij van parfum, bewaarmiddelen, kleurstoffen en veroorzaken geen comedonen en beperken het risico op allergieën en overgevoeligheidsreacties. Ik heb onlangs twee producten getest uit een nieuwe lijn die in mijn ogen heel geschikt is voor de 40 plus huid. Lucky me… want ik word over een paar maanden alweer 42 jaar.

In de fase rondom je 40ste levensjaar zijn rimpels zich over het algemeen aan het opkomen. Ze nestelen zich op het voorhoofd en in de zones rond je mond en ogen. Onder je ogen kan je wallen en donkere kringen krijgen. Je huid wordt “luier” en verliest haar capaciteit om uit zichzelf te regenereren. Ze heeft vaak een stimulans nodig om dit te doen. dat is op zich geen geruststellende gedachte want we willen het moment dat zichtbare lijnen ons gezicht minder jeugdige maken zo lang mogelijk uitstellen.

environHet complete assortiment

Even kort door de bocht: onze huid verliest haar elastisch vermogen omdat ze minder elastine en collageen bevat. De celvernieuwing vertraagt en je huid kan veel droger worden als je bijna in je menopauze komt. Dit is de leeftijd en de levensfase waarin hydraterende serums en maskers cruciaal worden en in het vaste huidverzorgings-programma opgenomen zouden moeten worden. Mocht je nog niet volop bezig zijn met anti-aging producten dan is nu het moment aangebroken dames!

Youth EsssentiA van Environ is een premiumcollectie van huidverzorgingsproducten. Deze complete huidverzorgingslijn verlegt de grenzen van de tijd door de huid te verrijken met een uiterst efficiënte combinatie van krachtige vitaminen, antioxidanten en peptiden die samenwerken om de huid er gezonder te laten uitzien met als resultaat stralende jeugdigheid. De lijn is redelijk breed en bevat naast de producten die ik jullie hieronder laat zien onder andere ook een masker, oogcrème, toner en cleanser.

environDe mooie, strakke verpakkingen

Ik start vandaag met het Vita-Peptide C-Quence Serum nummer 1 (€115,00 – 35 ml). Dit serum bevat de laagste concentratie vitaminen A, C en E in het Youth EssentiA gamma, samen met antioxidanten en peptiden die in synergie werken om zichtbare tekenen van huidveroudering te bestrijden en de hydratatie en ongelijkmatige teint te verbeteren. Overigens is het serum ook verkrijgbaar in een 2, 3 en 4 variant. UIteraard is het meer dan raadzaam om te starten met nummer 1. Zodra je huid gewend is aan de samenstelling kun je geleidelijk overstappen naar nummer 2 en zo verder.

We nemen samen even een kijkje naar de mooie ingrediëntenlijst. Allereerst zien we Vitamine A (Retinyl Acetaat). Deze stof normaliseert alle cel- en huidfuncties en werkt zeer effectief. Vitamine C is een sterke antioxidant, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast versterkt Vitamine C de haarvaten en verbleekt pigment. Ideaal wanneer je last hebt van hyperpigmentatie. Vitamine E is een krachtig antioxidant. Uiteraard vind ik nog veel meer prachtige ingrediënten op de lijst maar deze bewaar ik nog even zodat jullie hieronder verder kunnen lezen.

environ2Antioxidant Defence Crème en Vita-Peptide C-Quence Serum nummer 1

Ik gebruik het serum ‘s ochtends en ’s avonds, direct na het reinigen van mijn huid. Twee pompjes van het serum is voldoende om het gezicht, hals en decolleté te voorzien van een laagje serum. Vervolgens breng ik de Antioxidant Defence Crème aan. Maar… je kunt ook kiezen voor de alternatieve methode. Hierbij meng je twee pompjes van het serum met twee tot drie pompjes van de Antioxidant Defence Crème. Het is maar net wat je zelf prettiger vindt.

Antioxidant Defence Crème (€105,00 – 35 ml) is een intensief hydraterende en voedende crème, rijk aan antioxidanten (deze wordt samen met de Vita-Peptide C-Quence serums gebruikt). De krachtige formule draagt bij tot een stevigere en goed gehydrateerde huid. Naast het eerder genoemde Vitamine C en Vitamine E bevat de formule ook Luteïne. Dit ingredient beschermt de huid tegen beschadiging door blauw licht. Verder vind je in de formule ook Groene Thee-,  Rozemarijn en Hydroviton® dat de hydratatie verbetert en de huid gladder en voller maakt.

environ-3                                    Substantie: Antioxidant Defence Crème en Vita-Peptide C-Quence Serum nummer 1

Je kunt het product ’s ochtends als ’s avonds gebruiken na het serum op gezicht, hals en decolleté. Maar je kunt ook de alternatieve manier die ik hierboven al beschreven heb hanteren. De producten uit deze lijn zijn bijzonder geschikt voor de rijpere of door zon beschadigde huid. Pas wel op want de producten bevatten geen zonbescherming. Gebruik dagelijks zonbescherming met een breed spectrum, en beperk blootstelling aan de zon.

Mijn huid is enorm blij geworden van de geweldige producten. Ik moet jullie bijna met weemoed melden dat mijn flacons alweer leeg zijn (ondanks de producten redelijk zuinig in gebruik zijn). De formules doen hun werk en na enkele weken merk je absoluut resultaat. Mijn huid is enorm glad, zacht en bevat vrijwel geen enkele oneffenheid. Rimpeltjes of lijntjes had ik gelukkig nog niet zoveel en eerlijk is eerlijk: nu lijken ze compleet verdwenen te zijn. Kortom: I’m a Lucky girl. Wil jij ook een mooie winterhuid? Neem dan even een kijkje op: www.environ-nederland.com/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.