28

apr

mini
In Beauty \ beautyspecial

Passiescore:

Tips om je haar te stijlen

Door Redactie

Wil jij je haar gaan stijlen, maar weet je niet goed hoe je te werk moet gaan? In deze blog gaan wij jou tips geven over de beste manier om je haar op een veilige manier te stijlen. Hierdoor weet je zeker dat je er prachtig uitziet, zonder je haar te beschadigen. Lees snel onze blog voor alle tips.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Voordat jij met je kwalitatieve stijltangen je haar gaat stijlen moet je zorgen dat dit er klaar voor is. De hitte kan je haar namelijk beschadigen. Daarom wil jij je haar goed beschermen met een heatprotection spray. Doe je dit niet? Dan kan je haar broos en breekbaar worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

De heatprotection spray is in vele soorten en maten te vinden. Je kunt kiezen voor een spray, maar er zijn ook diverse oliën die je haar beschermen tegen de hitte. Het belangrijkste is in ieder geval dat je ervoor zorgt dat je deze bescherming aan je routine toevoegt, voordat je de hitte van de stijltang gaat gebruiken.

Maak je haar goed droog voor je begint

Het haar kan extra beschadigen wanneer jij je haar stijlt terwijl het nog nat is. Je kunt dit merken wanneer je haar sist. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je haar te drogen met goedwerkende fohns. Hiermee verklein je de kans om je haar te beschadigen.

Om de kans voor beschadiging ook te verkleinen is door een hittebestendig product te gebruiken. Breng dit aan op handdoekdroog haar, zodat dit goed kan intrekken in het haar. Wanneer je dit doet op droog haar kan het product nergens heen en trekt het in je haar. Dit is ook schadelijk, aangezien daar veel alcohol in zit.

IMG_2405

Gebruik een goede stijltang

Nu je haar goed voorbereid is, is het tijd om met kwalitatieve stijltangen aan de slag te gaan. De kwaliteit van de stijltang is uiterst belangrijk voor het resultaat én het behouden van gezonde lokken. Wanneer je gebruik maakt van een stijltang van hoge kwaliteit kan dit ook voedend werken.

Een stijltang met keramische coating kan in een aantal producten ook arganolie bevatten. Hierdoor wordt door de warmte van de tang de arganolie zacht en verzorgt dit ook direct je lokken. Tijdens het stijlen je haar verzorgen? Dat kan met goede en kwalitatieve stijltangen.

Maak de plukken niet te groot

Wanneer jij je haar wilt gaan stijlen, geven wij jou alvast een tip! Maak de plukken die je wilt stijlen niet te groot. Hierdoor wordt de warmte evenredig verdeeld door de plukken en krijg je een mooi en egaal resultaat. Op deze manier zorg je er ook voor dat je niet twee keer over dezelfde haren heen hoeft te gaan. Daardoor beschadigt het haar minder.

Door de kleine plukjes stuk voor stuk van boven naar beneden met de stijltang te behandelen kun je het beste resultaat behalen. Je kunt je haar stijl krijgen zonder deze te veel te beschadigen. Wij raden je aan om maximaal 3 keer per week je haar te stylen met een hittetool.

Wanneer jij met je kwalitatieve stijltang op droog haar het resultaat hebt behaald wat je wilt, kun je hier heerlijk van genieten. Vaak blijft gestijld haar een aantal dagen zitten, waardoor jij niet iedere dag hoeft te stijlen. Dit is weer goed tegen beschadigingen.

Zorg er wel voor dat je je haar goed verzorgd wanneer je hittetools gebruikt. Lees hier tips over hoe jij je haar de beste verzorging kan geven. Wist jij dat je met een stijltang ook je haar kunt krullen? Dit maakt investeren in een kwalitatieve stijltang nog interessanter! Wacht niet langer en begin met het stijlen van jouw haar op een verantwoordelijke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.