22

mrt

IMG_8667
In Beauty \ beautyspecial

Passiescore:

Tips om je haren te verzorgen

Door Redactie

Ook in de winter is het belangrijk om je haren goed te verzorgen. En nu je je maandelijkse kappersmomentje even moet missen omdat de kappers dicht zijn, willen we graag met jullie deze tips delen om je haren ook de winter goed te blijven behandelen. In de zomer heeft je haar een andere behandeling nodig dan in de winter. 

Verwarming

Allereerst staat nu thuis de verwarming meer aan omdat je meer thuis werkt en met je gezin thuis bent. Maar de extra verwarming heeft ook effect op je huid en hoofdhuid. Soms kun je beter iets extra warms aandoen of lekker in je comfikleding rondlopen. Iets warmers aantrekken, scheelt weer om de verwarming niet hoger te hoeven zetten en bespaart energiekosten:).

Haarverzorging

In de winter kun je het beste je haar twee tot drie keer per week wassen. Dit is genoeg. Was je je haar te vaak, dan is de kans groter op uitdroging. Een favoriet merk aan haarverzorging is Kérastase. Dit is een luxe haarverzorgingsmerk met veel verschillende soorten shampoos. Als je je haar te vaak wast, wordt de natuurlijke olie verwijderd en dat is zonde. Je hebt zo minder kans dat je haar uitdroogt.

IMG_8667

Conditioner

Een conditioner is in de winter zeker aan te raden. Voeg de conditioner toe aan jouw haarverzorging en doe dit een tot twee keer per week. De conditioner zorgt ervoor dat je haar wordt gesloten van werkstoffen. Conditioners zijn er in verschillende soorten en maten, dus kijk goed welke soort bij jouw haartype past.

Lauw douchen

Je bent misschien geneigd om in de winter lekker lang en warm te douchen. Beter is om een lauwe douche te nemen. Je huid en haar hydrateert beter met een lauw warme douche. L’Occitane heeft lekkere frisse douchegels voor de winter en dat zijn mijn favorieten op dit moment!

Gezonde voeding

Het klinkt misschien cliché, maar gezonde voeding is ook belangrijk voor gezond en vitaal haar. Als je veel groenten en fruit eet en water drinkt, heeft dit ook invloed op de gezondheid van je huid en haar.

Kappermomentje

Om je haren ook regelmatig door de kapper te laten (bij)knippen, is goed. We beseffen dat dit alleen nu wat lastiger is nu de kappers zijn gesloten. Wel kun je ze dus goed blijven verzorgen en meteen weer een afspraak maken als de kappers straks weer open gaan. In de winter worden je haarpunten meer dan gemiddeld droog, dus is het goed om te voorkomen dat je haarpunten gespleten zijn. Je haar krijgt dan ook een vollere en gezondere bos als je haarpunten regelmatig worden geknipt.

Stylen en drogen

Je haren laten opdrogen in de frisse lucht is het beste. Let wel op als het buiten vriest, want dan kunnen je haren bevriezen. Je kunt ook een styltang gebruiken en dan is 185 graden het meest toegankelijke en bruikbare. Een beschermende spray tegen de hitte is dan aan te raden.

Hoe verzorg jij jouw haren in de winter?

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.