12

aug

Oxy

Passiescore:

Iets veranderen aan je uiterlijk?

Door Redactie

Heb jij dat wel eens? Dat je iets ouder wordt en steeds meer kleine rimpeltjes ziet? Zou jij het durven om iets aan te passen? Een vriendin van ons had pas een ooglidcorrectie laten doen omdat het echt noodzakelijk was. Ze had een hangend ooglid en kon daardoor minder goed zien. Zo’n operatie is en blijft spannend, maar ze is toch blij dat ze het heeft laten doen nu ze weer veel beter kan kijken!

Comfortabel 

Trainen, botoxen, diëten en smeren? Wat doen we allemaal om ons zo fijn en comfortabel in ons lichaam te voelen? Ook in deze Corona periode kun je juist extra aandacht besteden aan je uiterlijk. Iedereen streeft naar perfectie en dat doe je niet alleen op vakantie, op je werk maar ook op je lichaam. Je kunt je insmeren met de meest fijne crèmes, je tanden laten verzorgen bij de tandarts en je zelf goed aftrainen in de sportschool. Maar toch zijn en blijven er mensen ontevreden over hun lichaam. Doe je het voor jezelf of voor een ander? Je hebt een ideaalbeeld in je hersenen en daar wil je graag aan voldoen. Ben je aantrekkelijk, mooi of slim of – zeg eens eerlijk – vergelijk je je zelf nooit met anderen? Je hebt tegenwoordig ook programma’s op televisie zoals Make me Beautiful waarbij allerlei correcties aan het lichaam worden toepast. Zelf vinden we dat toch wel spannend. Een schaamlipcorrectie zou niet het eerste zijn waar we aan denken toch? Maar bij hangende oogleden is het wat meer vanzelfsprekend. Als je iets hoort of ziet op televisie ga je toch eerder naar jezelf kijken of je het ook hebt. Iedere keer komt er weer een ander lichaamsdeel aan bod op televisie.

Oxy

Cosmetische ingreep 

Wel moet je alle cosmetische ingrepen met een “korreltje zout nemen”. Vroeger was het heel normaal als je een spleetje tussen je tanden had, of een rimpeltje bij het fronsen van je wenkbrauw. Nu let je er meer op en kan er ook wat aan worden gedaan. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Maar je moet je wel afvragen of je je probleem door zo’n correctie kan laten oplossen?

Blijf jezelf 

Ook kun je je door sociale media laten beïnvloeden over je uiterlijk. Let daar ook een beetje voor op! Als je uren op Instagram zit, leef je in een andere wereld. Bedenk wie je wil zijn en ontleen je identiteit daaraan, maar wees vooral ook tevreden met wie je bent. Je eigen zelfbeeld kan zich ook ontwikkelen door aandacht te besteden aan wie je bent, wat voor waarden echt belangrijk voor jou zijn en wie je wilt zijn in de toekomst door voor een ander wat over te hebben. Soms is goed genoeg zijn ook voldoende! Hoe leuk is het dan om te beginnen door de ander een compliment te geven? Het maakt de dag leuk voor de ander en voor jou! Als je tevreden bent met jezelf en anderen kan helpen, heb je al een mooi stapje gezet. Wie geef jij vandaag een compliment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.