19

aug

Parfum
In Beauty \ beautyspecial, Geuren

Passiescore:

Verschillende geuren voor parfums

Door Redactie

Wist je ook dat je de parfums kunt indelen op categorie? Net zoals je muziek indeelt op genre kun je dat ook met parfums doen. Hoe leuk is dat? In dit artikel vertellen we er jullie meer over. Je noemt dit zogenaamde geurfamilies. Eigenlijk categoriseer je de verschillende parfums. Je kijkt namelijk naar de opbouw of de specifieke ingrediënten van het parfum. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor bloemengeuren, dan kun je dit toekennen aan de floral geurfamilie. Houd jij van bloemachtige geurende parfums? 

Ook heb je de parfums die naar zoete snoepjes ruiken. Dit zijn dan weer de gourmand parfums, een beetje stroperig en zoetig. Je ziet het ook bij wijn proeven. De wijnen worden ingedeeld op geur, smaak en ingrediënten. Een van de allereerste publicaties was van Paul Jellinek, die schreef over het Odor Effects Diagram in 1949. De parfums vallen vaak in meerdere categorieën, je kunt ook vaak combinaties maken.

Favoriet 

Je kunt de geuren laten inspireren op basis van het Fragance Wheel van Michael Edwards. Zo heb je geuren gebaseerd op fruit, citrus, groen, water, bloemen, oriëntaals. hout, etc. Zelf heb ik al jaren fan van la vie est belle van Lancôme. Uiteraard doet het uiterlijk van dit parfum ook iets. Deze parfum is samengesteld uit uit de meest zeldzame en zuivere, natuurlijke ingrediënten zoals de pure extracten van Iris pallida, Sambac jasmijn, Oranjebloesem en Patchouli. Het is best een zoete parfum en daar houd ik met name in de lente en zomer van. En een parfum is vooral ook een leuk cadeautje om te geven voor een verjaardag of bijzondere dag zoals je huwelijksdag of Valentijn?

Parfum

Wat parfum over jou zegt

Parfum is ook een verleidingsinstrument dat vaak onderdeel is van je routine in de ochtend net zoals douchen, haren wassen n/of föhnen, gezicht verzorgen met met eventueel serum of dagcrème en een frisse deodorant. Met parfum kun je aangeven hoe je je voelt, wie je bent en in wat voor stemming je je bevindt. Niet alleen met de non verbale en/of verbale communicatie kun je je aangeven hoe je je voelt, maar parfum is daar ook een essentieel onderdeel in. Ben je de femme fatale die op gaat in de verleidingskracht en niet zonder parfum kan? Je kunt dan het beste de parfum aanbrengen in je hals en diep decolleté. Je moet wel opletten dat je niet een overkill aan parfum opbrengt. Jezelf fris en mooi voelen, is al voldoende:). Een tip is om de parfum achter de oren en op je polsen aan te brengen, want dan verspreidt het parfum zich iedere keer met een paar druppels. Bij elke beweging is het dan een discreet en elegant wolkje die zich verspreidt.

Kiezen

Maar hoe kies je nu een goed parfum? Welke geurfamilie spreekt jou aan? Ook heb je parfums voor mannen en vrouwen, heren en dames. Als je zelf een (nieuw) parfum wilt kiezen, is het goed om te weten dat je weet welke geurfamilie jou aanspreekt. Houd je bijvoorbeeld van zoet en comfortabel, kies dan voor de gourmand geuren. Vind je hout en leder lekker ruiken? Kies dan voor de wood geurfamilie. Floral is gericht op bloemen, maar je hebt ook frisse geuren. Misschien is het goed om je te verdiepen in jouw favoriete geurfamilie. Zo kun je gemakkelijker kiezen! Wat is jouw favoriet? Kies je voor een subtiel parfum of een parfum on the road?

 

Totaal 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.