3

sep

103901-Summer-Breeze
In Beauty \ Geen categorie

Passiescore:

Kende je deze trends in de beautywereld al?

Door Redactie

Trends komen en gaan, en komen na een tijdje gewoon weer terug. Dat geldt voor kledij en interieur, maar net zo goed voor de beautywereld. Het schoonheidsideaal verandert regelmatig – al gaat het gelukkig niet zo snel als bij de modetrends. Tegenwoordig willen we voldoen aan het perfecte ‘Instagramgezicht- en lichaam’; denk aan de Kardashian-vrouwen. Wulpse vormen, een heel symmetrisch gezicht met volle lippen, grote ogen en een ultra gladde huid. Maar in de jaren ‘90 was Kate Moss dan weer het ideaal: sluik haar en een graatmager lichaam. Sowieso zijn het idealen die de doorsnee vrouw niet kan bereiken – en ook helemaal niet realistisch zijn. Elk jaar komen daar ook een aantal (micro)trends bij. Hoorde je bijvoorbeeld al van de no-bra trend, de kaasmes-kaaklijn en het donut-gezicht? 

Geen beha, geen probleem! 

De klassieke beha is al een tijdje aan z’n retour bezig. Millennials zijn al even geleden enthousiast overgestapt op bralettes en beha’s zonder beugels, maar nu lijken we nog een stapje verder te gaan en de ‘soutien’ volledig aan de kant te leggen. Gen Z zou bijvoorbeeld veel minder het nut inzien van een beha en draagt er alleen een als de outfit er echt om vraagt. Dat betekent niet dat kleinere borsten – die we vaak associëren met een behaloze look — ook in de mode zijn. Borstvergrotingen in België zijn nog steeds de meest gevraagde cosmetische ingrepen. Want beha of niet – een mooi decolleté blijft toch een fantastische look! 

Koos van der Beek

Scherper dan een kaasmes

Een trend die we te danken hebben aan de topmodellen van deze tijd: Hailey Bieber, Bella Hadid en Lily-Rose Depp. Behalve hun goede genen hebben ze één ding gemeen: een kaaklijn die bijna scherper is dan een kaasmes. De foto’s in profiel liegen er niet om. De kaak moet strak! En dus is ook elk beetje vet of extra huid rond de hals taboe. Uiteraard is dat ideaal voor slechts enkelen op een natuurlijk manier haalbaar en dus enkel bereikbaar met wat chirurgische hulp. Wil je echt zo’n strakke kaaklijn? Dan kan een facelift een optie zijn. Voor de prijs van een facelift, snijd je binnenkort misschien ook kaas met je kaak? 

Je gezicht als een donut

We noemden haar hierboven al: Hailey Bieber. Niet alleen vrouw-van, maar ook model en onderneemster. Zo bracht ze net een lijn met gezichtsverzorging op de markt die ervoor zorgt dat je gezicht zo hard glanst, dat het lijkt op een geglazuurde donut. Je vindt deze trend ook onder de naam ‘dewy skin’ (dan zie je eruit alsof er een laagje ochtenddauw op je huid ligt) of dus glazed skin. Gewoon zorgen dat er niemand in je wang bijt, natuurlijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.