11

okt

img_5949b
In Beauty \ Huidverzorging

Passiescore:

Thursday Plantation Tea Tree Olie: ideaal voor kleine wondjes

Door Wendy Versteeg

Producten met een natuurlijke oorsprong genieten bij ons steeds meer de voorkeur, als het gaat om de dagelijkse lichaamsverzorging. Dit geldt ook in toenemende mate in het geval van huidvriendelijke en multifunctioneel inzetbare “probleemoplossers”. Vandaag vertel ik jullie meer over een enorm handig en multifunctioneel product.

Thursday Plantation is de grondlegger van de huidige Tea Tree-producten en kan zich, mede dankzij het eigen laboratorium, beroepen op een opgebouwde kennis reeds sinds 1976. Alleen de 100% Pure Tea Tree Oil van Thursday Plantation kent het geheim van de enige echte formule! Er is een strenge norm waaraan Tea Tree olie dient te voldoen. Thursday Plantation garandeert dit voor hun Tea Tree olie volgens deze norm, te weten de zogeheten ‘Australische Standaard’ (AS 2782-1985). Deze hoge, natuurzuivere kwaliteit leidt tot effectieve producten met daarin de meest zuivere vorm van Tea Tree olie.

img_5948

De inheemse bewoners van Australië ontdekten al duizenden jaren geleden de heilzame en multifunctionele eigenschappen van Tea Tree olie. De producten van Thursday Plantation op basis van 100% pure, zuivere Tea Tree olie bieden een 100% natuurlijke huidverzorging én een effectieve eerste hulp bij tal van lichamelijke ongemakken.

Tea Tree olie is een zuiverende etherische olie, afkomstig van de boom ‘Melaleuca Alternifolia’. Deze bijzondere boomsoort groeit in de kustgebieden ten noorden van New South Wales en Zuid-Oost Queensland in Australië. In Australië wordt deze bijzondere olie, met een grote variëteit aan wonderlijke heilzame eigenschappen, al eeuwenlang gebruikt voor huidverzorging én als effectief EHBO-middel.

img_5949

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Thursday Plantation Tea Tree Oil 100% Pure is de reinigende, zuiverende werking die de ontwikkeling van bacteriën helpt remmen. Hierdoor is het mogelijk om de Thursday Plantation Tea Tree Oil 100% Pure te gebruiken bij de verzorging van de huid. De samenstelling is 100% natuurlijk, kleurloos, prikt niet en ondersteunt het huidherstel optimaal. Verder is de olie van Thursday Plantation vegan, vrij van parabenen en chemische toevoegingen en deze wordt uiteraard niet getest op dieren.

Tea Tree Oil 100% Pure van Thursday Plantation is uitsluitend voor uitwendig gebruik. De multifunctionele Australische wonderolie kan zowel puur als verdund op de huid worden aangebracht. De formule desinfecteert onmiddellijk en geeft snel verlichting. Het is een natuurlijke samenstelling waaraan geen andere ingrediënten zijn toegevoegd.

img_5951

Gebruik het bij (snij-/scheer)wondjes, schrammen of schaafplekjes maar ook wanneer je last hebt van een verkoudheid kun je het product gebruiken door te stomen met heet water en een paar druppels Tea Tree Oil. Ik heb dit getest en ervoer directe verlichting: heel fijn! Je kunt de olie ook gebruiken om kalknagels tegen te gaan. Het is dan de bedoeling dat je gedurende circa 6 maanden 2 tot 3 keer per dag 3 tot 5 druppels Tea Tree Oil op de kalknagel aanbrengt.

Gebruik bij baby’s en zwangere vrouwen is niet onderzocht en wordt daarom afgeraden vanwege mogelijke gevoelige reacties. Bij een gevoelige huid, is het aan te raden om Thursday Plantation Tea Tree Oil 100% Pure te combineren met een draagolie zoals kokos-, amandel- of olijfolie.

Heerlijk die veelzijdige goodies! De producten van Thursday Plantation zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, Etos, DA, DIO, G&W winkels en apotheken. De Thursday Plantation Tea Tree Oil 100% Pure kost € 7,99 (10 ml) en € 15,20 (25 ml).

 

 

Totaal 2 reacties

Monique Van De Wal

15 oktober 2020 om 16:16

Goedemiddag.

Is de tea tree EHBO zalf geschikt voor littekens na een operatie?

Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groet,

Monique van de Wal

Beantwoorden

J Vos

30 oktober 2020 om 13:01

Volgens mij kan het geen kwaad om het te gebruiken op een operatiewond. Het werkt als jodium met als voordeel dat wonden gauw genezen is mijn ervaring.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.