21

okt

Biobuddi onderwater
In Kids \ Kids

Passiescore:

De verkiezing Speelgoed van het Jaar zorgt voor degelijk, veilig en duurzaam speelgoed voor op de verlanglijstjes!

Door Redactie

Sinterklaas staat weer voor de deur en de verlanglijstjes worden gevuld door de kinderen. Hebben ze bij jullie ook al weer de leukste cadeautjes uitgezocht? Hier zijn de kinderen al helemaal bezig met het maken van de lijstjes en het kiezen van hun favoriete cadeaus voor de Sint. Maar voor ouders wel zo fijn als het speelgoed ook duurzaam, veilig en goed is. Bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt daar rekening mee gehouden. In dit artikel laten we een aantal leuke prijswinnaars zien! Speciaal voor de kinderen, die lekker houden van bouwen.  En je kunt nu tot en met 5 november 2023 stemmen op de publieksprijzen. Deze worden bekend gemaakt tijdens het Speelgoed van het Jaar gala op 9 november 2023. Wil jij weten welke categorieën en speelgoed zijn genomineerd? 

Duplo biotuintje 

Te beginnen bij Duplo, altijd favoriet hier in huis. Bouwen en lekker bezig zijn in één. Ook als de kinderen lekker hun fantasie kunnen gebruiken en dat is ook leuk als ze hun eigen tuintje kunnen namaken van Duplo. Het LEGO DUPLO Biotuintje is een constructieset voor jonge kinderen met als thema tuinieren. De set bevat grote duploblokken waarmee een aantal groenten en insecten kan worden gebouwd, alsmede een gietertje. Behalve het bouwen kunnen kinderen met de set ook ‘tuintje’ spelen. Dit komt nu uitermate goed van pas omdat de peuters ook op het kinderdagverblijf bezig zijn met een eigen moestuintje. Bij Duplo weet je dat het altijd kwalitatief speelgoed is en dat zie je ook aan de afwerking. Helemaal leuk dat Duplo ook inspeelt op het thema duurzaamheid en hier de kinderen al vroeg kennis mee laat maken. De onderdelen van het Biotuintje zijn kleurig en mooi vorm gegeven. Jonge kinderen kunnen hiermee hun fijnmotorische vaardigheden en oog/hand coördinatie oefenen. Dat is altijd goed. Bij ons thuis bouwen ze wat af met Duplo. Het speelgoed stimuleert ook de visuele waarneming en ruimtelijk inzicht en leert de kinderen (met hulp van de ouders) iets over de natuur en tuinieren. Het speelgoed nodigt ook uit tot fantasiespel. Ook is het handig dat er een handige bewaarbox bij zit.
Biotuintje Duplo

Nieuw merk: Biobuddi

Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken! Biobuddi kenden we als merk nog niet zo goed, maar daar is nu verandering in gekomen! Je kunt namelijk de bouwstenen van Biobeuddi combineren met Duplo en Lego. Hier heb je dus een onderwaterthema, waar je dus allerlei leuke dieren mee kunt bouwen met grote en kleine blokjes. Er zitten ook echt wel kleine blokjes in, dus dit is voor kleine kinderen gevaarlijk. Wel heel leuk is dat dit echt een vorm is van duurzaam speelgoed: alle bouwstenen zijn gemaakt van de onbruikbare reststoffen van de suikerriet plant, milieuvriendelijk, duurzaam en volledig recyclebaar. Het Onderwater Avontuur is een constructieset voor jonge kinderen. Met grote en kleine bouwstenen met noppen kunnen jonge kinderen een aantal onderwaterdieren en planten maken. Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog/handcoördinatie. Het is € 32,90 en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Biobuddi onderwater

Minbus of schildpad van Lego? 

De oudste begint steeds meer interesse te krijgen voor Lego. Hoe leuk is dat want we hebben er vroeger zelf ook veel mee gespeeld! Verrassend is dan ook het schildpadbusje: je kunt de constructieset namelijk met meer dan één aspect bouwen. Je ziet er zelf een minibus in met heel veel details en anderzijds heeft het ook iets weg van een fantasierijke schildpad. Met deze constructies kun je dus ook het fantasiespel goed trainen van de kleuters. Lego is wel aan te raden voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor de peuters is het minder geschikt. Bij de set van het schildpadhuisje worden drie poppetjes plus een aantal accessoires geleverd, waardoor er volop fantasiespel gespeeld kan worden met het schildpadje of de bus. De bijgeleverde handleiding laat stap voor stap zien hoe het busje/de schildpad in elkaar moet worden gezet. Het speelgoed bevordert allerlei constructievaardigheden (ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie, gerichte en volgehouden aandacht) en daarnaast fantasiespel (alleen of met een vriendje/vriendinnetje). Dit speelgoed zal nog jaren mee kunnen gaan, dus zet jij dit Schildpadhuisje van Mevrouw Castillo  ook op het verlanglijstje van de Sint? Vanaf € 47,95 verkrijgbaar bij Bol.com.

Lego Dreamzz schildpadhuisje

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Wij vinden het belangrijk dat speelgoed vooral duurzaam is. Dat is ‘Goed Speelgoed’ om te beoordelen. Producenten en verkopers van nieuw speelgoed doen steeds meer hun best om eerlijke materialen te gebruiken, zoals FSC hout, het gebruik van recycled papier, karton en plastic, of juist het weglaten van onderdelen en verpakkingsmateriaal. Ook zie je steeds meer circulaire programma’s ontstaan. Duurzaamheid kan ook een thema van speelgoed zijn zoals bijvoorbeeld bij het Biotuintje van Duplo het geval is. Zo kunnen peuters en kleuters al vroeg leren over wat duurzaamheid inhoudt. Binnenkort worden ook de publiekswinnaars bekend gemaakt. Kijk voor meer leuke suggesties voor Speelgoed van het Jaar op deze website.

Doe nu mee!

Je kunt vanaf nu tot en met 5 november stemmen en helpen bepalen wie de Publieksprijs 2023 verdient. Stemmers maken kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Een vakjury, bestaande uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, heeft de afgelopen weken een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.